Ćorić obavio prozivku
19

Željezničar počeo pripreme za novu sezonu, stiglo i pojačanje iz Veleža

N. M.
Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar
Nogometaši Željezničara i zvanično su započeli pripreme za novu sezonu pod vodstvom trenera Denisa Ćorića, koji je obavio prozivku nogometaša.
Od 18 sati će ekipa odraditi i prvi trening pod dirigentskom palicom novog trenera, a neposredno pred prozivku je Željezničar predstavio još jedno pojačanje.

Radi se o Azuru Mahmiću, 21-godišnjem štoperu koji je prethodnu polusezonu proveo na posudbi u Želji iz Veleža, koji je sada i definitivno napustio.

"Drago mi je da sam ponovo tu. Željo je najveći klub u BiH, atmosfera i navijači pokazuju koliki je Željo klub. Prije dolaska sam po pričama znao kakva je atmosfera, ali kad izađeš na Grbavicu i kad krene himna to je neopisiv osjećaj, to može samo doživiti onaj ko igra za Želju", rekao je Mahmić nakon potpisa ugovora na dvije godine, uz opciju produženja za još jednu.

Ranije su danas ugovore potpisali i Ivan Đorić i Bože Vukoja, a kompletan spisak igrača koji su se pojavili na prozivci pogledajte ispod:

Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar

Narednih desetak dana će Plavi trenirati u Sarajevu, a 7. jula je zakazano putovanje na Zlatibor, gdje će do 15. jula ekiap biti na glavnom dijelu priprema.

Zasad je dogovoreno odigravanje prijateljskih utakmica sa TOŠK-om, Slobodom iz Užica, Baniyasom i Zrinjskim.

Nova sezona Wwin lige BiH počinje 3. augusta.