Trijumf Konjičana
207

Željezničar poražen na Grbavici, Igman slavio preokretom uz golčinu s 30 metara

N. M.
Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar
Nogometaši Željezničara upisali su poraz u svojoj drugoj pripremnoj utakmici ovog ljeta, pošto ih je na Grbavici, pred nekoliko stotina gledalaca, nakon preokreta s 3:1 savladao Igman iz Konjica.

Željezničar je poveo u 12. minuti. Hiroš je ubacio za Krpića koji glavom pogađa mrežu gostiju, ali se nije dugo čekalo na odgovor gostiju.

Već u 16. minuti je Anel Hebibović matirao Muftića i poravnao na 1:1.

Sredinom poluvremena je za Željezničar dosuđen penal, ali nije najprisebniji bio Hiroš, čiji šut s bijele tačke zaustavlja sjajni Ćeman.

Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar

Igman je do potpunog preokreta došao na startu drugog poluvremena, kada je Bešagić pogodio za 2:1. Postigao je fantastičan gol udarcem s 30 metara.

U 81. minuti Željezničar izvodi korner, a uslijedio je odličan kontranapad Igmana, koji pogotkom za 3:1 završava Hrustanović. To je bio i konačan rezultat.

Podsjećamo, Željezničar je prethodno u prvom pripremnom meču s 2:0 savladao ekipu igrača bez ugovora koju je okupio Sindikat profesionalnih fudbalera BiH.

Željezničar je meč počeo u sastavu: Muftić, Galić, Cavnić, Karamarko, Šabić, Aljaber, Đorić, Boljević, Vukoja, Hiroš i Krpić.

Igman je igrao sa sljedećih 11: Ćeman, Bekić, Nikolić, Drljević, Musić, Herić, Nurković, A. Hebibović, Božić, Denković i Ramić.