Zvanično
179

Željezničar predstavio novog štopera: Šukilović potpisao ugovor s Plavima

N. M.
Mustafa Šukilović (Foto: FK Željezničar)
Mustafa Šukilović (Foto: FK Željezničar)
Fudbalski klub Željezničar je danas predstavio najnovije pojačanje na štoperskoj poziciji, a ugovor s Plavima potpisao je Mustafa Šukilović.

Doskorašnji štoper Tuzla Cityja potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

"Hvala ljudima u klubu na ukazanom povjerenju. Čast i zadovoljstvo je doći u klub kao što je Željezničar, sa velikom armijom navijača. Nadam se da ćemo ispuniti ciljeve", rekao je Šukilović, koji već poznaje većinu igračkog kadra tima s Grbavice.

"S nekoliko igrača sam dijelio svlačionicu u Tuzla Cityju, protiv nekih sam igrao i nadam se da neće biti problema u adaptaciji. Navijači mogu očekivati jako borbenog igrača i da ću davati maksimum na svakoj utakmici", dodao je Šukilović.

Dovođenjem 21-godišnjeg Šukilovića Željezničar je dobio dodatnu opciju što se tiče igrača koji spada u skupinu U-21 nogometaša, a jedan takav mora biti u postavi tima u Wwin ligi BiH tokom svih 90 minuta utakmice.

Šukilović je rođen 1. januara 2003. godine u Bijeljini. Prošao je omladinske selekcije Radnika, a u Tuzla City je stigao 2021. godine. Za tim Tuzle je ukupno odigrao 84 utakmice, od toga 74 u Premijer ligi BiH.

Za U-21 reprezentaciju BiH sakupio je osam nastupa, a za mlađe selekcije BiH još 15 utakmica.