Premijer liga BiH
96

Željezničar protiv Leotara upisao najubjedljiviju ligašku pobjedu ove sezone

D. P.
Željezničar je slavio bez ikakvih problema (Foto: I. L./Klix.ba)
(Foto: I. L./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara savladali su Leotar rezultatom 3:0 na Grbavici i tako ostvarili najubjedljiviju pobjedu u Premijer ligi BiH ove sezone.
Do danas Željezničar u sezoni nije upisao pobjedu s tri gola razlike, izuzev one protiv Rudara Han Bila u Kupu rezultatom 6:0.

Izabranici Edisa Mulalića sjajno su odgovorili zadatku i vratili se na pobjedničke staze nakon poraza u Posušju.

Nije moglo bolje početi po Plave. Već u petoj minuti Semir Štilić upošljava Armina Hodžića koji rutinski pogađa mrežu Trebinjaca za vodstvo Željezničara.

Nastavila se dobra igra domaćina koji je dominirao u nastavku prvog dijela. Većih šansi nije bilo sve do 23. minute kada smo vidjeli i drugi pogodak.

Ovoga puta Armin Hodžić je asistent, dodao je loptu za Sedada Subašića koji se namjestio na lijevu nogu i lijepo pogodio mrežu Dušana Puletića.

Pet minuta kasnije još jedna sjajna akcija Željezničara, a pogotkom je krunisao Nedim Mekić za vodstvo rezultatom 3:0.

Do odlaska na odmor mogli smo vidjeti i poker golova u mreži Leotara, ali je stativa u 42. minuti spriječila lijep pogodak Semira Štilića. Na odmor se otišlo rezultatom 3:0.

Na otvaranju drugog dijela Ševkija Resić je mogao do gola, ali je odbrana Leotara intervenisala u posljednji čas.

Najbolju priliku za Leotar imao je Filip Arežina koji je silovito šutirao iz slobodnog udarca sa više od 35 metara udaljenosti, ali je Josip Bender uz manje probleme intervenisao.

Kako se meč bližio kraju, tako smo na terenu imali sve veću uspavanku. Željezničar je želio što mirnije privesti utakmicu kraju, dok Leotar nije imao snagu da zaprijeti.

Ostalo je 3:0 tako da je Željezničar upisao najubjedljiviji trijumf ove sezone za poravnanje sa Sarajevom koje je na četvrtom mjestu. Sarajevo i Željezničar imaju po 36 bodova, dok je Leotar na bod iznad opasne zone s 21 poenom.

U narednom kolu Željezničar će na gostovanje Rudaru u Prijedor, dok će Leotar u Trebinju ugostiti Široki Brijeg.

Rezultat i strijelci:

Željezničar - Leotar 3:0 (Hodžić 5', Subašić 23', Mekić 28')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore

MATCHES