Završio karijeru
81

Željezničar se za kraj prisjetio najveće Štilićeve magije i pogodaka po kojim ga BiH pamti

D. P.
Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar
Željezničar se na svojim zvaničnim stranicama oprostio od jednog od svojih najvećih majstora posljednjih decenija, Semira Štilića koji je odlučio završiti karijeru.

Iako se mnogima činilo da Štilić i dalje može ponuditi dosta toga, ovaj nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine u 37. godini odlučio je staviti tačku na bogatu karijeru. Učinio je to u dresu svog Željezničara.

S Grbavice su jučer najavili da je 36-godišnjaku ponuđena druga funkcija u klubu, ne otkrivajući o kojoj se radi, ali ranije je trener Denis Ćorić najavio da će to biti pozicija u omladinskom pogonu.

"Štila, hvala! Pamtit ćemo tvoj 'nemir', a Grbavica je zauvijek tvoj dom.

Plavi su danas objavili kompilaciju Štilićevih magičnih poteza po kojim je postao prepoznatljiv u bosanskohercegovačkom nogometu. Tu je fantastičan lob protiv Slobode u Tuzli, kao i "magija" na gostovanju Borcu u Banjoj Luci gdje je također lobovao protivničkog golmana.

Među maestralnim potezima je i fantastičan pogodak na Koševu protiv Sarajeva u velikom derbiju, ali i golovi iz slobodnjaka u dresu poljskog Lecha.

Štilić je ponikao u dresu Željezničara, za koji je na 122 utakmice postigao 30 golova i upisao 30 asistencija, a još je igrao za poljske klubove Lech Poznan, Wislu Krakow i Wislu Plock, ukrajinski Karpaty Lviv, kiparski APOEL i turski Gaziantepspor.