Pobijedili Slaviju 3:0
27

Željezničar u četvrtfinalu Kupa BiH

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Željezničar je slavio u uzvratnom susretu osmine finala Kupa BiH protiv Slavije s ubjedljivih 3:0.

Prve minute susreta na Grbavici protekle su u međusobnom ispitivanju snaga. Gosti su prvu veću priliku imali u 8. minuti. Vidić je uposlio Dudića, koji je sjajno šutirao s pet metara, ali Antolović šalje loptu u korner.

Plavi su u nastavku nošeni velikom podrškom s tribina preuzeli inicijativu i došli u vodstvo u 21. minuti pogotkom Selimovića. Samo minut kasnije Svraka je imao odličnu priliku, ali prečka spašava goste.

Uslijedio je period mirnije igre koji je prekinuo autogol Svitlice. Stanić je centrirao sa desne strane, a Svitlica pogodio vlastitu mrežu. Samo šest minuta kasnije domaćini povećavaju vodstvo na 3:0 drugim pogotkom Selimovića. S ovim rezultatom se otišlo na pauzu.

Željo je i u drugom poluvremenu uglavnom kontrolisao utakmicu. Antolović je zaustavio pokušaje Raševića i Vidića, a u 80. minuti sudac Živković nije dosudio čist jedanaesterac za domaće.

Nakon duže pauze zbog povrede na teren se vratio Sulejman Smajić, a za Plave je debitirao i mladi Armin Hodžić, igrač Liverpoola na posudbi u Željezničaru. Hodžić je u 85. minuti sjajno šutirao sa 20-ak metara, ali je lopta otišla pored gola.

Gosti su imali nekoliko prilika, ali nisu uspjeli doći ni do počasnog pogotka.

Podsjetimo, tim s Grbavice je prvu utakmicu dobio sa 3:1.