Plavi u dobroj formi
101

Željezničar ubjedljivo pobijedio crnogorski Rudar, brzonogi Brazilac odigrao sjajnu utakmicu

K. H.
Foto: Adem Ćatić, www.fkz.ba
Foto: Adem Ćatić, www.fkz.ba
Nogometaši Željezničara pobijedili su Rudar iz Pljevalja u prijateljskom susretu rezultatom 3:0 te tako nastavili s dobrom formom u pripremama za novu sezonu u Premijer ligi BiH.

Plavi s Grbavice su bolje otvorili meč i imali su nekoliko lijepih kombinacija na početku meča, a terensku inicijativu su u 18. minuti pretvorili u vodstvo.

Hodžić je proigrao loptu do Santosa, novi krilni napadač Željezničara sjajno prolazi po lijevoj strani, nakon čega ga je desni bek Rudara srušio, a sudija pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je, kao i ranije, preuzeo Mekić i pogodio za 1:0, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Santos je s dobrom igrom nastavio i u drugom poluvremenu, a izdvajamo sjajan pokušaj s distance kada je pogodio prečku, a i pored toga imao je nekoliko odličnih prodora i bio je nezaustavljiv po lijevoj strani.

Do kraja meča Željezničar je ubacio u brzinu više pa je preko Beće i Haračića postigao još dva pogotka te upisao ubjedljivu pobjedu.

Do kraja susreta nije bilo pogodaka pa je Željezničar upisao još jednu pobjedu u pripremnim mečevima, a naredni susret Plavi će igrati za tri dana protiv Mornara.