Premijer liga BiH
59

Željezničar uz pomoć navijača protiv Širokog Brijega traži izlaz iz velike krize

E. B.
Detalj s prošlog duela Željezničara i Širokog Brijega na Grbavici (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Detalj s prošlog duela Željezničara i Širokog Brijega na Grbavici (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Današnjom utakmicom između Željezničara i Širokog Brijega će biti kompletirano deveto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Susret na Grbavici bi prije pet mjeseci imao status derbija kola i odlučivao bi o plasmanu u evropska takmičenja, no sada je situacija znatno drugačija.

Željezničar je u nizu od četiri uzastopna poraza u prvenstvu i nalazi se samo dva boda više od mjesta koje vodi u niži rang takmičenja, dok je Široki Brijeg na trećem mjestu sa 16 osvojenih bodova.

"Zaista imamo nevjerovatan mjesec iza sebe, pun turbulencija i u jako teškom smo stanju, kako ekipa tako i svi u klubu, a tako i naši navijači, svi smo razočarani. Zadnje tri gostujuće utakmice, tri poraza, a ukupno pet. Ja se nadam da je ovo ponovo neka sinergija između terena i tribina, da će se desiti da naša Grbavica prevazići ovu krizu i da ćemo uploviti u neke mirnije vode", rekao je Bašić koji se potom osvrnuo na segment samopouzdanja.

"Nismo se predali, motivisani smo da preokrenemo ovaj niz. Određeni igrači su izgubili samopouzdanje i vidi se to na terenu na utakmicama. Činimo sve u klubu da to bude bolje, ja se nadam zaista da povratak na Grbavicu s našim navijačima i da ćemo uspjeti izaći iz ove velike krize", dodao je.

S druge strane u redovima Širokog Brijega jedva čekaju duel na Grbavici.

"Željezničar je klub u kojem su navijači pokretačka snaga. Oni su u lošoj seriji rezultata, ali ne i igre. Od pet poraza koje su vezali, oni su izgubili četiri pred sami kraj susreta. Vole se nadigravati i igrati otvoren nogomet. Očekuje nas lijepa atmosfera, puno ljudi na stadionu i dobar travnjak. Dobro ćemo analizirati našeg protivnika i pripremiti se, a ja se nadam dobroj utakmici s naše strane i pozitivnom ishodu na kraju", rekao je šef stručnog štaba Širokobriježana Marijan Budimir.

Susret Željezničar - Široki Brijeg se igra danas na stadionu Grbavica s početkom u 18 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sportu, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Tabela:

Tablice omogućuje Sofascore