Plavi dočekuju Slogu
358

Željezničar večeras na ispunjenoj Grbavici želi doći do niza za kakav ne zna četiri godine

N. M.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Nogometaši Željezničara večeras će na Grbavici u 5. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine ugostiti ekipu Sloge iz Doboja, protiv koje će pokušati nastaviti svoj pobjedonosni niz.
Igra Plavih nakon dugo vremena zadovoljava apetite navijača na Grbavici, nakon nezasluženog poraza od Širokog Brijega u prvom kolu ekipa je vezala tri pobjede, a ako slavi večeras, doći će do niza za kakav ne zna čak četiri godine.

Naime, posljednji put je Željezničar 2020. godine nanizao četiri pobjede unutar jedne ligaške sezone, a bilo je to na samom startu sezone 2020/21, pod vodstvom trenera Amara Osima.

Tada su Plavi redom savladali Velež (3:0), Radnik (2:0), Borac (2:1) i Slobodu (2:0), a od tog trenutka je najveći niz Želje u jednoj sezoni domaćeg šampionata onaj od tri pobjede, do kojeg je stizao više puta.

Nakon pobjeda nad Veležom (2:1), Igmanom (3:1) i Slobodom (1:0), Želji na megdan stiže Sloga, ekipa koja ne zna za pobjedu u dosadašnjem toku sezone, a nema sumnje da će Grbavica biti ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta, kao što je bio slučaj i u prethodna dva duela u Dolini ćupova.

"Čeka nas Sloga, a nakon toga idemo na reprezentativnu pauzu. Što se tiče Sloge, apsolutno sav respekt. Znamo da nisu puno mijenjali i imaju dosta iskusnih igrača. Na kraju krajeva, imaju kontinuitet s trenerom koji ima preko 500 utakmica u Premijer ligi. Sav respekt prema njima, ali ja gledam kako će moja ekipa biti. Što se tiče nas, prvi put otkako sam ovdje, svi igrači su na raspolaganju i imamo slatke brige. Na posljednja tri treninga ćemo probati izabrati prvih 11. Dobra je atmosfera i nadamo se takvoj utakmici", rekao je optimistični trener Željezničara Denis Ćorić uoči večerašnje utakmice.

Ekipa iz Doboja je ove sezone remizirala s Posušjem, dok su upisali poraz od Sarajeva, a utakmica s Borcem je odgođena zbog obaveza Banjalučana u Evropi.

Dueli Željezničara i Sloge bili su zanimljivi i prošle sezone, kada je sastav Plavih odnio dvije pobjede rezultatima 3:0 i 1:0, dok je jednom Sloga slavila 3:0.

Utakmica Željezničar - Sloga na Grbavici počinje u 18:45 sati, uz direktan prijenos na Areni Sport i tekstualni prijenos na Klix.ba, a nakon ove utakmice će se odigrati i još jedan duel 5. kola Wwin lige BiH.

Riječ je o sudaru Širokog Brijga i Slobode na Pecari, koji je zakazan za 21 sat. Širokobriježani će imati ulogu favorita protiv Tuzlaka, koji drže "fenjer" na tabeli Wwin lige BiH jer još nemaju nijedan osvojeni bod.

Široki Brijeg je u četiri odigrana meča sakupio sedam bodova i dobrim predstavama najavljuje povratak u borbu za Evropu ove sezone.

Wwin liga BiH, 5. kolo:

Sarajevo – Radnik 2:0

Velež – Igman 1:1

Nedjelja, 1. septembar:

Željezničar – Sloga (18:45)

Široki Brijeg – Sloboda (21:00)

Ponedjeljak, 2. septembar:

Borac – GOŠK (21:00)

Utorak, 3. septembar:

Zrinjski – Posušje (21:00)

Tabela: