Treće kolo Wwin lige
31

Željezničar večeras u dobrom raspoloženju dočekuje Igman, Posušje juri treću pobjedu

N. K.
Željezničar se vraća na Grbavicu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Željezničar se vraća na Grbavicu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Treće kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine starta danas, a na rasporedu su dvije utakmice između Posušja i Sloge Meridian te Željezničara i Igmana.
Posušje je jedini klub uz Sarajevo koji ima obje pobjede u prva dva kola te nastavak dobre forme traže i danas protiv Sloge. S druge strane, ekipa iz Doboja je odigrala samo jednu utakmicu u kojoj je poražena na domaćem terenu od Sarajeva pa će danas tražiti priliku za prve bodove.

Željezničara ima polovičan uspjeh u prva dva kola, iako je u obje utakmice dominirao. Nakon poraza od Širokog Brijega na Grbavici, uslijedio je veliki trijumf protiv Veleža u gostima pa se vratio optimizam u redove Plavih.

"Igman izuzetno respektujem, u svojim redovima imaju dosta dobrih pojedinaca. Vodi ih trener kojeg iznimno cijenim, gospodin Musemić. U pripremnom dijelu su pobijedili nas ovdje s 3:1. Maksimalno sam fokusiran na svoju ekipu. U dobrom smo ritmu. Momci dosta dobro rade. Dobro ozračje, pozitivna atmosfera. Želimo tako nastaviti. Imamo malih problema s igračkim kadrom, nekoliko igrača nam je dobilo virozu", poručio je trener Željezničara Denis Ćorić u najavi utakmice.

Igman je pauzirao drugo kolo, a u prvom je doživio poraz od Posušja pa će večeras na Grbavici tražiti prve bodove u novoj sezoni.

Obje utakmice su u televizijskim prijenosima na kanalima Arene Sport, a susret s Grbavice moći ćete pratiti i u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Parovi:

Posušje - Sloga / 17:30

Željezničar - Igman / 21:00

Tabela: