Sve bliži seniorima
50

Željin biser Al Jaber zablistao u reprezentaciji: Saudijcima donio remi, a onda i pobjedu

D. P.
Al-Jaber kuca na vrata seniora (Foto: Facebook/FK Željezničar)
Al-Jaber kuca na vrata seniora (Foto: Facebook/FK Željezničar)
Najveći potencijal Željezničara Abdulmalik Al Jaber zablistao je tokom reprezentativne pauze u dresu U-21 reprezentacije Saudijske Arabije čiji je član nedavno postao.

Al Jaber (20) redovan je član omladinskih selekcija Saudijske Arabije, a tokom ove reprezentativne pauze napredovao je do U-21 selekcije koja je odigrala dvije prijateljske utakmice protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata i u obje je veznjak Željezničara ostvario ozbiljan trag na rezultat.

Prvi duel završen je rezultatom 1:1, a tu je Al Jaber asistirao za remi svoje selekcije protiv Emirata, da bi u drugoj utakmici, koja je završena sinoć, postigao gol za pobjedu rezultatom 2:1.

Obje utakmice započeo je od prve minute i forma sigurno može radovati sve na Grbavici počevši od trenera Denisa Ćorića za nastavak obaveza u Wwin ligi Bosne i Hercegovine. Činilo se da je Al Jaber pao s formom u posljednje vrijeme, ali bi ga nastupi u reprezentaciji mogli "razdrmati" kako bi se vratio u formu s kraja prošle i početka nove sezone.

Saudijac je ove sezone u elitnom rangu bh. nogometa odigrao devet utakmica i postigao je dva gola. U međuvremenu je, prije nešto manje od mjesec dana, produžio saradnju sa Željezničarom i potpisao vjernost klubu do ljeta 2026. godine.

Al Jaber je u Željezničar stigao tokom prošlog ljeta kao slobodan igrač iz omladinske škole zagrebačkog Dinama. Prethodno je nogometnu školu učio u svojoj domovini igrajući za mlađe kategorije Ohoda.