(Ne)poznat stav
61

Zeljković o utakmici s Rusijom: Konačna odluka 10. oktobra, previše je negativne energije

N. K.
Vico Zeljković (Foto: T. S./Klix.ba)
Vico Zeljković (Foto: T. S./Klix.ba)
Prašina oko eventualnog odigravanja prijateljske utakmice između nogometnih selekcija BiH i Rusije se još uvijek ne spušta, a predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković još jednom je ponovio da će konačan stav biti poznat nakon sjednice Izvršnog odbora koja će biti održana 10. oktobra.
"Kada govorimo o današnjem danu utakmica je dogovorena, ali konačnu odluku ćemo donijeti 10. oktobra. Prevelika je negativna energija pojedinih medija i ljudi u vezi s ovom utakmicom. Svako ima pravo na mišljenje, ali to ne znači da ono treba drugog da obaveže i da mora da misli isto. Ovo je samo prijateljska nogometna utakmica", rekao je Zeljković novinarima u Banjoj Luci.

Zeljković je, kako prenose Nezavisne, ponovio da za ovu utakmicu postoji saglasnost Evropske nogometne federacije (UEFA) jer je, kako je on istakao, Rusija suspendovana samo kada je riječ o zvaničnim utakmicama.

Utakmica bi trebala da se igra u Rusiji 19. novembra pa ostaje da se vidi hoće li Nogometni savez BiH ostati pri stavu da se meč odigra.

U međuvremenu, reprezentacija BiH se priprema za završnicu Lige nacija. U petak igramo protiv Crne Gore na zeničkom stadionu Bilino polje, dok ćemo tri dana kasnije gostovati Rumuniji.