Stradala infrastruktura
54

Zeljković od Čeferina zatražio pomoć poplavljenim područjima, NS BiH šalje zahtjev UEFA-i

D. P.
Foto: Nogometni savez BiH
Foto: Nogometni savez BiH
Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković kontaktirao je predsjednika krovne kuće evropskog nogometa (UEFA) Aleksandera Čeferina u cilju pružanja pomoći poplavljenim područjima u našoj zemlji.

Nogometni savez BiH je tokom dana obavio konkretne kontakte s rukovodstvom UEFA-e, a predsjednici Vico Zeljković i Aleksander Čeferin obavili su telefonski razgovor. Tim putem su usaglašeni koraci u cilju pružanja konkretne pomoći poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini.

Planirano je da se naš savez obrati evropskoj krovnoj organizaciji sa molbom za pomoć u teškoj situaciji prirodne nesreće. Na ovim lokacijama je stradala i infrastruktura klubova koji participiraju u zvaničnim takmičenjima.

Stoga će zahtjev za pomoć biti dostavljen prema UEFA-i, kako bi povratak ljudi svojim redovnim životnim obavezama protekao u najkraćem vremenskom roku.

Podsjetimo, Nogometni savez BiH je još jučer najavio svu moguću podršku poplavama razorenim područjima, a s tim u vezi odgođene su sve utakmice Wwin lige BiH koje su se trebale igrati ovog vikenda. Cijelo deseto kolo je odloženo, a termini još uvijek nisu poznati.

Također, neće se igrati ni rukometna ni košarkaška prvenstva, a sličnim primjerom ovog vikenda vodit će se i ostali sportski savezi u našoj državi.