Derbi starih rivala
72

Željo u Mostaru bez najnovijih pojačanja, Ćorić najavio debi Nigerijca: Velež nam je nepoznanica

N. M.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Nogometaše Željezničara u drugom kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine očekuje duel sa starim rivalom Veležom, koji će Plave u subotu ugostiti u Mostaru.
Ovu utakmicu najavio je trener Željezničara Denis Ćorić, koji se prvo osvrnuo na tragediju koja je u četvrtak potresla BiH, kada je na Zelengori od udara groma nastradao Dženan Uščuplić, trofejni igrač i trener Sarajeva.

"Prije nego što se osvrnem na utakmicu, iskoristit ću priliku da u svoje ime, u ime navijača i u ime cijelog kolektiva FK Željezničar izrazim duboko saučešće obitelji Uščuplić", rekao je Ćorić, a onda se okrenuo utakmici.

"Što se tiče utakmice, naravno da su očekivanja kada vodite Želju najveća, to je da idete na pobjedu. Sigurno da neće biti lako. Ekipa Veleža je nama totalna nepoznanica, dosta su mijenjali, ali nadamo se dobroj utakmici, dobroj atmosferi. Mi smo našu utakmicu dobro analizirali, bilo je puno dobrih stvari, bilo je stvari koje moramo popraviti, ali ne može se preko noći", istakao je novi trener Željezničara, koji je kormilo Plavih preuzeo ovog ljeta.

Najavio je i mogući debi Edwina Odinake, Nigerijca koji je ovog ljeta pojačao Želju, a protiv Širokog Brijega nije imao pravo nastupa zbog žutih kartona iz Prve lige FBiH.

S druge strane, najnovija pojačanja Plavih Ognjen Laušević i Martin Mirčevski neće imati pravo nastupa jer potrebna papirologija još uvijek nije riješena.

"Momci su raspoloženi, dobro se radi, vraća nam se Odinaka jer je prvo kolo bio odsutan zbog kartona. U konkurenciji nisu Karjašević i Radinović zbog povreda, a za Lauševića i Mirčevskog rješavamo potrebnu dokumentaciju i očekujemo ih protiv Igmana. Nadam se da ćemo izabrati najboljih 11 i da odigramo dobru utakmicu i da se vratimo s tri boda", zaključio je Ćorić.

Duel Veleža i Željezničara igra se u subotu od 21 sat u Mostaru, a prijenos je na Areni Sport.