Savez bez milosti
21

Željo žestoko kažnjen zbog rođendanskog slavlja, još veću kaznu platit će Zrinjski

N. M.
Nogometni savez Bosne i Hercegovine objavio je u svom Službenom glasniku zaključke i odluke Disciplinske komisije NS BiH s njene posljednje sjednice, koja je održana krajem septembra.

Loše je prošao FK Željezničar, koji je ukupno kažnjen 12.000 KM, od čega 10.000 KM zbog upotrebe pirotehnike njegovih navijača na utakmici protiv Zrinjskog na Grbavici, kada je proslavljan 103. rođendan kluba.

Preostale 2.000 KM će Plavi platiti zbog identičnog prekršaja s utakmice koju je ekipa igrala u Gabeli protiv GOŠK-a.

Veću kaznu od Željezničara platiti će HŠK Zrinjski Mostar, koji će platiti ukupno 15.500 KM jer su Ultrasi koristili pirotehniku u susretima protiv Borca (6.500 KM), Posušja (4.000 KM ), Željezničara (2.500) i Sloge (2.500 KM).

FK Sarajevo će platiti 3.000 KM zbog priotehnike na meču protiv Posušja na Koševu te 2.000 KM zbog istog prekršaja navijača na gostujućem meču protiv Borca u Banjoj Luci.

Zanimljivo, HŠK Posušje je tek sada kažnjeno zbog amaterskog propusta iz meča 2. kola protiv Zrinjskog, kada na tri minute na terenu nije imalo nogometaša koji pripada skupini igrača do 21 godine, a jedan takav kroz svih 90 minuta mora biti na terenu svake ekipe u Wwin ligi.

Podsjećamo, ta utakmica je zbog propusta Posušja registrovana rezultatom 3:0 u korist Zrinjskog.

FK Borac Banja Luka će zbog pirotehnike, koju su koristili njegovi navijači na meču protiv Sarajeva, na račun Saveza uplatiti 2.500 KM, dok će NK Široki Brijeg i FK Velež uplatiti po 2.000 KM kazne za pirotehniku na utakmicama protiv GOŠK-a i Sloge.

Klubovi imaju 15 dana roka da uplate navedene iznose na račun Saveza.