Čudan transfer
33

Zenit kupio sjajnog Slovenca za 4 miliona eura pa ga šalje besplatno u Crvenu zvezdu

N. K.
Drkušić u duelu s Ronaldom (Foto: EPA-EFE)
Drkušić u duelu s Ronaldom (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Slovenije Vanja Drkušić uskoro će postati novi igrač Crvene zvezde, a radi se o jednom veoma čudnom transferu, odnosno posudbi s mogućnošću otkupa, javljaju ruski mediji.
Naime, Drkušić je do utorka bio igrač Sočija u koji je došao u januaru 2022. godine iz slovenskog Brava te je za ruski klub od tada odigrao 66 utakmica i zabio četiri pogotka.

Aktuelni ruski prvak Zenit ga je kupio prije dva dana za odštetu od 4 miliona eura te je Drkušić potpisao ugovor do ljeta 2029. godine po kojem će zarađivati 1,2 miliona eura po sezoni.

Zenit će sada Drkušića posuditi Crvenoj zvezdi i u potpunosti će plaćati njegov ugovor, a prvak Srbije će imati mogućnost otkupa.

Veza je generalni sponzor oba kluba ruski naftni gigant Gazprom koji je uz Crvenu zvezdu još od 2010. godine.

Ove godine su produžili ugovor za još tri godine po kojem će prvak Srbije dobivati od Gazproma čak 8 miliona eura godišnje, a Rusi su očito i putem Drkušića pojačali finansiranje Crvene zvezde.

Podsjetimo, Drkušić je štoper s 11 nastupa za reprezentaciju Slovenije te ima iza sebe zapažen nastup na Evropskom prvenstvu gdje je ekipa selektora Matjaža Keka došla do osmine finala.