Polemika u Španiji
30

Zidane prokomentarisao pobjedu omladinaca Reala rezultatom 31:0 i pronašao "krivca"

H. H.
Francuski stručnjak smatra da propozicije moraju biti jasnije (Foto: EPA-EFE)
Francuski stručnjak smatra da propozicije moraju biti jasnije (Foto: EPA-EFE)
Trener Real Madrida Zinedine Zidane osvrnuo se na pobjedu najmlađe U-9 selekcije kluba rezultatom 31:0 protiv ekipe Villaverde San Andrés, nakon čega su iz protivničkog tabora optužili Kraljeve za nepoštovanje rivala.
Francuski stručnjak dao je svoje mišljenje na konferenciji za novinare uoči ligaške utakmice protiv Athletic Bilbaa koja se sutra igra u Madridu s početkom u 22 sata.

Zidane je istakao da odgovornost nije na treneru i da Španski nogometni savez treba definisati jasnije propozicije, prebacivši tako "krivicu" na njih.

"Dječaci su tu i igraju, šta god da se dogodi na terenu. Nažalost, takav rezultat se može desiti. Pomalo je ružno postići ​​31 gol, ali to nije takmičarski nogomet, gdje trener može reći da više ne napadaju. To je više stvar nogometnog saveza. U košarci, nakon što imate 50 poena prednosti, igra se prekida", kazao je Zidane.

Podsjetimo, Real, kao znak poštovanja prema rivalima, nije objavio rezultat na svojoj službenoj web stranici, ali je šteta već učinjena i nisu mogli izbjeći kritike.

Villaverde se požalio na društvenim mrežama jer smatraju da Kraljevi nisu pokazali fair-play, pogotovo što u omladinskom nogometu rezultat ne bi trebao biti primaran.