Okreće se investiranju
0

Zidaneovom sinu u 29. godini dosadio nogomet, prelomio je i završio karijeru

N. M.
Ziinedine i Enzo Zidane na treningu Reala (Foto: Twitter)
Ziinedine i Enzo Zidane na treningu Reala (Foto: Twitter)
Enzo Zidane donio je konačnu odluku da već kao 29-godišnjak okonča svoju nogometnu karijeru, javili su španski mediji.
Najstariji sin legendarnog Zinedinea Zidanea je već više od godinu bio bez angažmana, nakon što se ljeta 2023. godine rastao s ekipom španskog trećeligaša Fuenlabrade, a danas madridski As piše da mu je nogomet jednostavno dosadio.
Plan Enza Zidanea je da se sada posveti svojoj porodici, pošto sa suprugom Karen Goncalves iz Venecuele ima tri kćerke, te investicijama u različite biznise. As piše i da se Enzo više nije želio "vrtjeti" po timovima španskih niželigaša te je shvatio da su njegovi snovi o ozbiljnijoj nogometnoj karijeri ugašeni.

Nogometnu karijeru je Enzo Zidane počeo u Juventusu 2004. godine, da bi potom prešao u akademiju Real Madrida, a kasnije je igrao za Alaves, švicarski Lausanne-Sport, špansku Majadahondu i Almeriju, portugalski Deportivo Aves i francuski Rodez.

Najbliže prvom timu Reala je Enzo bio dok je ekipu trenirao njegov otac Zinedine, često je trenirao s najvećim zvijezdama Kraljevskog tima, ali uspio je upisati tek jedan nastup. Bio je to onaj na meču protiv CyD Leonese u Kupu Kralja, kada je odigrao poluvrijeme, a tokom 45 minuta igre stigao je da se upiše i u strijelce.

Ranije je izjavljivao kako se divi Luki Modriću te da je Hrvat njegov nogometni uzor, što je vjerovatno slučaj zbog činjenice da igraju na sličnim pozicijama na terenu.