Iznenađujuće brzo
19

Özil šalje potpisani dres navijaču Arsenala nakon što je ispunio neobičan izazov

H. H.
Özil ove sezone nije upisao nijedan nastup za Arsenal (Foto: EPA-EFE)
Özil ove sezone nije upisao nijedan nastup za Arsenal (Foto: EPA-EFE)
Mesut Özil (32) prolazi kroz najteži period u karijeri jer je otpisan u Arsenalu i ne konkuriše za mečeve, ali je veoma aktivan na društvenim mrežama gdje piše o raznim temama.

Praznični period iskoristio je za interackiju s fanovima, a Nijemac je na Twitteru pokrenuo diskusiju "pitanja i odgovori", u kojoj je odgovarao na različite upite pristalica Topnika.

Pored ozbiljnih tema koje se tiču trenutnog stanja u Arsenalu, bilo je i onih opuštenijih.

Tako je jedan od fanova upitao: "Koliko retweetova za potpisan dres?", nakon čega je uslijedio Özilov odgovor:

"Ako dobijete 7.500 retweetova, dres s potpisom bit će vaš", odgovorio je njemački playmaker.

Rečeno i učinjeno. Za manje od 24 sata publikacija je uveliko premašila brojku koju je zahtijevao Özil, a brzina je iznenadila nogometaša, koji je najavio da će ispuniti obećanje.

"Opa, to je bilo brzo. Uspio si, čovječe. Poslat ću ti privatnu poruku" napisao je potom Özil, a njegov tweet izazvao je brojne pozitivne komentare navijača Arsenala, koji su još jednom zatražili njegov povratak u tim.

Podsjetimo, Özil ove sezone nije upisao nijedan nastup za Arsenal i trener Mikel Arteta nije ga uvrstio čak ni na spisak od 25 igrača koji igraju u Premiershipu, kao ni u Evropskoj ligi.

Özil je u Arsenal stigao 2013. godine iz Real Madrida, a još je igrao za Schalke i Werder iz Bremena. Njegov ugovor s Arsenalom traje do kraja ove sezone.