Na rubu suza
59

Ziljkić otvorio dušu o novom saigraču: Respekt Džeki, ali tek sada ću igrati sa svojim idolom

D. P.
Foto: Screenshot/FK Novi Pazar
Foto: Screenshot/FK Novi Pazar
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Almedin Ziljkić vratio se u svoj matični klub Novi Pazar, a pred njim je debi u klubu i utakmica protiv Radničkog 1923, koju je najavio na konferenciji za medije.

Nakon samo tri mjeseca Ziljkić je napustio iranski Esteghlal i vratio se u Novi Pazar, klub iz svog rodnog grada u kojem je počeo karijeru. Tu je zaplakao na predstavljanju, a sada je uz mnogo emocija govorio i na konferenciji za medije.

Nekadašnji nogometaš Sarajeva, banjalučkog Borca, tuzlanske Slobode i Tuzla Cityja sretan je što će konačno igrati zajedno sa svojim "nogometnim idolom" Ademom Ljajićem, koji je također član Novog Pazara.

"Bio sam u drugo vrijeme u Novom Pazaru, igrao sam sa 16 ili 17 godina, ali Adem Ljajić je naš nogometni idol. Smijali smo se kad sam došao i Adem mi je rekao da sam njegovo dijete, ja sam rastao uz njega. Bio sam s njim na predstavljanju u Manchester Unitedu u našoj Hali sportova. Nikad nisam ni maštao o tome da mogu zaigrati s njim, znate gdje je Ljajić bio i vrati se u grad, otvori nam se prilika da zajedno zaigramo. Ja se uvijek naježim kad pričam o tome, meni se glava ježi", rekao je emotivni Ziljkić.

Ovaj 28-godišnji krilni ofanzivac, koji je upisao tri nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, imao je priliku igrati s velikanima poput Edina Džeke i Miralema Pjanića. Ipak, kaže da je, uz dužno poštovanje, igranje s Ljajićem nešto najveće za njega.

"S druge strane, uz dužno poštovanje, igrao sam sa Džekom, Pjanićem i sa svima, njima stvarno respekt, ali Adem je nama jednostavno Adem. Za nas ne postoji ni bolji ni ljepši ni jači ni veći... Samo Adem! Moja supruga zna, ja u svojoj spavaćoj sobi imam samo dres Ljajića. Imam njegove dresove iz Partizana, Fiorentine i Bešiktaša, a nisam kolekcionar. A onda vam se otvori prilika da gledate Adema Ljajića. Mislim da ova čaršija mora mnogo više da poštuje. Klub se ne voli samo kad pobjeđuje", dodao je Ziljkić.

Priliku za debi Ziljkić će imati sutra na Gradskom stadionu u Novom Pazaru, kada od 18 sati njegov tim odmjeri snage s trenerom kojeg jako dobro poznaje. Naravno, u pitanju je nekadašnji trener Sarajeva Feđa Dudić koji uz mnogo uspjeha predvodi Radnički.