Borac nepobjediv u Evropi
0

Žižović nakon historijske noći za Borac: Ova ekipa zaslužuje više poštovanja

H. H.
Slavlje igrača i članova Borca nakon pobjede na Kipru (Foto: FK Borac)
Slavlje igrača i članova Borca nakon pobjede na Kipru (Foto: FK Borac)
Trener Borca Mladen Žižović nakon velike pobjede protiv APOEL-a na Kipru (1:0) nije krio zadovoljstvo.

Poručio je da će ova noć ostati zlatnim slovima upisana u historiju banjalučkog kluba, koji sada ima realne šanse da se pokuša domoći plasmana u nokaut fazu Konferencijske lige, nakon što su ostvarili su prvu, historijsku pobjedu kluba u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

"Čudesna noć ovdje na Kipru, kako za nas tako i za one koji su nam vjerovali. Mislim da smo im podarili sreću koja će ostati trajno upisana u historiji kluba. Večeras smo pokazali zašto se ovaj klub zove Borac. Pokazali smo da se nećemo predati, bez obzira koliko skuplji i 'bolji' klub stajao naspram nas. To su pokazale i ranije utakmice", rekao je Žižović, poručivši da njegova ekipa zaslužuje više poštovanja.

"Smatram da ova ekipa zaslužuje malo više poštovanja od svih klubova protiv kojih smo igrali u Evropi. Još jednom, mislim da se možemo nositi protiv svih velikih favorita. Večeras smo opet pokazali da je ovo jedna sjajna grupa igrača. Ovo im je 6-7 utakmica u manje od 30 dana. Imati ovakvu hrabrost i iskazati ovoliku želju mogu samo oni pravi. Još jedanput im čestitam. Na nama je da nastavimo dalje", poručio je Žižović.

Borac sada ima četiri boda i realne šanse da se plasira u nokaut fazu takmičenja.

U narednom kolu Banjalučani će gostovati na Islandu protiv Vikingura 7. novembra.