Okupljanje na Ilidži
138

Zmajevi ispoštovali Barbarezov rok i do 16 sati stigli na pripreme

E. B.
Foto: NS BiH
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine se okupila danas na Ilidži gdje će se spremati za utakmice trećeg i četvrtog kola UEFA A Lige nacija.

Nogometaši su ispoštovali rok koji im je postavio selektor Sergej Barbarez i stigli su u hotel "Austria & Bosnia" do 16 sati.

"Okupljanje je zakazano za 7. oktobar, do 16:00 sati. Onaj ko zakasni minutu, neće biti u reprezentaciji. Na posljednja dva okupljanja mi se mnogo toga nije svidjelo i to moramo promijeniti. Ponuđeno im je od nedjelje 18:00 sati do ponedjeljka u 16:00 da svi budu tu", rekao je Barbarez na konferenciji za medije prije sedam dana.

Danas su stigli svi osim Darija Šarića, Ermedina Demirovića, Harisa Tabakovića i Jusufa Gazibegovića koji su "zapeli" na aerodromima i priključit će se saigračima večeras.

Zmajevi su, sudeći prema fotografijama s okupljanja, odlično raspoloženi, a prvi trening će obaviti danas u 18:00 i bit će zatvoren za javnost.

Sat vremena ranije će se predstavnicima medija obratiti selektor Sergej Barbarez.

Podsjetimo, BiH će u petak u Zenici na stadionu Bilino Polje odmjeriti snagu s Njemačkom, a tri dana kasnije izabranici Barbareza će dočekati Mađarsku.