Rad i predanost
25

Zmajevi odradili posljednji trening pred medijima, od danas karanten do Lisabona

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Bh. nogometni reprezentativci večeras su u kompleksu Trening centra Nogometnog saveza BiH u Zenici odradili posljednji trening koji je otvoren za medije te će do odlaska u Portugal trenirati iza zatvorenih vrata.

Samo pet dana je ostalo do utakmice sa Portugalom u sklopu kvalifikacija za odlazak na EURO 2024, a bh. reprezentativci koji već danima treniraju u Trening centru NSBiH u narednim danima će to raditi bez kamera i fotoaparata medija.

Selektor Hadžibegić je u izjavi za medije danas kazao kako svi imaju želju napraviti najbolji rezultat, ali da će svi svoje račune zbrajati na kraju kvalifikacija kada će svaki bod biti bitan.

Večerašnji, ujedno i posljednji trening kojem će prisustvovati mediji u Zenici, bh. reprezentativci su radili u dvije grupe. Dolaskom Edina Džeke u Trening centar u Zenici selektor Hadžibegić je kompletirao spisak igrača koji su pozvani na pripreme.

Zasigurno je da Hadžibegić želi da njegovi izabranici budu daleko od kamera i fotoaparata kako bi se što bolje pripremili i fizički i psihički za susret protiv Portugala u Lisabonu koji se igra u subotu, a gdje je i bod zlata vrijedan.