Oslabljeni protiv Mađara
51

Zmajevi ostali bez dva bitna igrača, Barbarez otkrio ko je idol u svlačionici: "Čekali smo ga mjesecima"

H. H.
Sergej Barbarez nakon utakmice protiv Njemačke (Foto: E. M./Klix.ba)
Sergej Barbarez nakon utakmice protiv Njemačke (Foto: E. M./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez, koji je protiv Njemačke (1:2) debitovao pred domaćom publikom nakon meča je pohvalio pristup Zmajeva, istakavši da će naš tim biti oslabljen u narednom meču protiv Mađarske.

Adrian Leon Barišić i Ermedin Demirović dobili su druge žute kartone te neće moći igrati protiv Mađara, što je veliki hendikep za naš tim.

Na svu sreću, Sead Kolašinac koji je napustio teren u finišu meča, nije povrijeđen, a Barbarez je otkrio zašto je izašao iz igre

"Seo je imao grčeve i bio je premekan u finišu. Kada je tražio zamjenu, napravio je tri šprinta na lijevoj strani. To je pravi idol među igračima i nekako smo mjesecima čekali da dođe, a vidjeli smo šta nam znači", kazao je Barbarez.

Selektor je govorio i o doprinosu rezervista, prije svega Harisa Hajradinovića i Daria Šarića.

"Da nije Hajradinović dobar, sigurno ne bi bio tu. Preokret je došao prvo s ulaskom Tahirovića. Ta pozicija mora držati konce. Ne mogu drugi vezni, tj. naše osmice, trčati preko njega. Naravno, i sa Harisom i sa Darijom Šarićem smo dobili novu energiju. Vidi se da kod Darija fali snage jer nije standardan, ali daje sve što može. Hajradinović je kod nas zadužen za kreativni momenat, ali u finišu je morao igrati lijevog beka. Kažem im, ako budete ego stavili na stranu, samo onda ćemo uspjeti. Stvarno sam ponosan na svakog pojedinačno, jer se vidi da rade baš sa srcem, sve što im se kaže", poručio je Barbarez.

Naredni rival Zmajeva bit će Mađarska, koja u ponedjeljak stiže u Zenicu, a protiv koje smo prošlog mjeseca u gostima odigrali bez golova. Mađarska sinoć, uprkos vodstvu te igraču više, nije uspjela izdržati protiv Nizozemske pa je susret završio 1:1.