Pod kontrolom Barbareza
126

Zmajevi sadržajnim danom nastavili pripreme za Italiju, odrađena analiza i treninzi

D. P.
Zmajevi predvođeni selektorom Barbarezom (Foto: Nogometni savez BiH)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine već dva dana nalazi se u Italiji, a tim povodom danas su Zmajevi imali tri različite vrste pripreme ekipe.

Nakon poraza od Engleske u debitantskoj utakmici novog stručnog štaba Zmajeva, pred ekipom je gostovanje Italiji koje je zakazano za nedjelju (20:45).

U Olimpijskom trening centru Tirrenia Zmajevi imaju sve potrebne uslove da se u miru pripremaju za ovaj meč.

Izabranici Sergeja Barbareza su jutros radili aktivacijski trening, a poslije i video analizu. Večeras je odrađen još jedan trening koji je protekao bez problema i svi igrači su radili punim intenzitetom.

Uoči večerašnjeg treninga trener golmana Siniša Mrkobrada i reprezentativac Dario Šarić govorili su o pripremama i predstojećoj utakmici.

"Atmosfera je dobra i spremamo se dobro. Spremamo se onako kako trenažni proces od nas i zahtijeva. Ostala su još tri dana i tri treninga do utakmice. Nadam se da će ovi momci koji su tu biti spremni da odgovore zahtjevima", rekao je Mrkobrada, a onda se osvrnuo na analizu utakmice s Engleskom:

"Analizirati utakmicu protiv Engleske, koja je sam krem svjetskog nogometa, nije isto kao analizirati utakmicu protiv Luksemburga, Austrije ili bilo kojeg protivnika kojeg nas očekuje u grupi Lige nacija. Engleska nam nije dozvolila da se razmašemo u napadu. One stvari koje smo pružili u prvom poluvremenu u odbrani i tranziciji, mogu da nas zadovolje. Ima mnogo prostora za timski napredak i smatram da utakmica protiv Engleske nije najsretnija za analizu kada su u pitanju napadačke aktivnosti", zaključuje trener golmana Zmajeva.

S druge strane, Dario Šarić jedan je od reprezentativaca BiH koji najbolje poznaje Italijane jer je rođen i odrastao u ovoj zemlji.

"Dobro ide, radimo i gledamo šta oni rade na terenu i šta bi mi trebali uraditi da dobijemo rezultat. Treba malo vremena da taktika bude uspješna. Znam igrače i znam kako misle u Italiji. Ovdje je mnogo taktike, a mi trebamo na tome da radimo kako bi im parirali. Mi ćemo se boriti kako smo radili protiv Engleza, što bi trebalo biti naš DNK. Boriti se uvijek, a znamo da će biti teško jer je to elitni krug ekipa. Kako smo se borili u prvom poluvremenu protiv Engleza, možemo i protiv Italije", rekao je Šarić.

Podsjetimo, našu reprezentaciju 9. juna (20:45) očekuje prijateljska utakmica protiv Italije, a susret se igra na stadionu Carlo Castellani u Empoliju.