Čeka se avion sa Mallorce
147

Zmajevi stigli na aerodrom u Sarajevu, let za Lisabon dodatno prolongiran

H. H.
Novi termin leta najavljen je za 20 sati (Foto: I. Š./Klix.ba)
Novi termin leta najavljen je za 20 sati (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine stigli su na aerodrom u Sarajevu, gdje bi oko 20 sati konačno trebali krenuti put Lisabona na utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugala.
Iako je bilo najavljeno da će novi termin polaska za Portugal biti u 19:30, let je dodatno prolongiran i Zmajevi bi trebali poletjeti tek oko 20 sati.

Let za glavni grad Portugala je bio zakazan za 12:40 sati sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, no najprije je pomjeren za 14:10 sati, a potom i za 19:30 sati, te na koncu za 20 sati.

Razlog su tehnički problemi s avionom i aviokompanijom, pa naša delegacija mora čekati drugi avion i to sa Mallorce u vlasništvu kompanije "Alba Star", koji je bi u prijestolnicu BiH trebao sletjeti u 19:18 sati.

Avion
Avion "AlbaStar" (Foto: Shutterstock) (Foto: AA)

Ovo neočekivano kašnjenje leta je u potpunosti zakomplikovalo pripremu meča s obzirom da Zmajevi neće nikako trenirati na stadionu Da Luz, što im je trebao biti posljednji trening pred sutrašnji duel.

Nakon što su saznali da im je let odgođen, naši igrači su ručali u restoranu na Ilidži, zatim se zaputili na odmor u hotel Austrija, a potom su odradili i lakši trening na Grbavici.

Zbog problema sa letom za Portugal otkazane su i medijske aktivnosti A reprezentacije Bosne i Hercegovine koje su trebale biti održane večeras na stadionu Benfice u Lisabonu.

Susret Portugal - BiH se igra u subotu s početkom u 20:45 sati. Tri dana kasnije Zmajevi će ugostiti Luksemburg u Zenici.