Kolašinac ima problem
110

Zmajevi stižu u Eindhoven, Barbarez se javio: Nećemo biti sparing-partneri Nizozemskoj

D. P.
Foto: Nogometni savez BiH
Pripreme nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine za predstojeće duele Lige nacija počele su u nizozemskom Eindhovenu danas, a odatle se javio selektor Zmajeva Sergej Barbarez.

U Eindhovenu se danas okupljaju A reprezentativci BiH gdje će se pripremati za utakmice UEFA A Lige nacija sa Nizozemskom i Mađarskom.

Selektor Sergej Barbarez, direktor Emir Spahić i treneri iz stručnog štaba su u ovaj nizozemski grad stigli juče, a danas pristižu i naši reprezentativci. Prvi trening bh. tim će odraditi danas u 18sati.

"Danas je taj dan kada se svi trebamo okupiti, kako bi počeli s radom i pripremama za ove dvije utakmice Lige nacija. Radujemo se da ćemo se okupiti i trenirati zajedno, a onda i igrati. Bilten je više nego zadovoljavajući, a sitnicu imamo sa Sejom Kolašincem, koju ćemo ispratiti. Odazvat će se 27 igrača", rekao je Barbarez.

Selektor Zmajeva se osvrnuo i na šanse reprezentacije u duelu protiv favorizovanih Nizozemaca. Ističe kako BiH nije došla sa "bijelom zastavom" u Eindhoven.

"Kao što potenciram, treba biti realan u svim stvarima, pa i u ovim utakmicama. Svi znamo ko je Nizozemska i kakav rejting imaju, kakve igrače imaju. Neće biti ništa jednostavno, ali sigurno je da nismo ovdje došli da glumimo sparing-partnera, već da pokušamo izvući najviše što je moguće", zaključio je selektor.

Podsjetimo, BiH će na otvaranju grupe Lige nacija igrati u subotu protiv Nizozemske, a onda tri dana kasnije u Budimpešti protiv Mađarske.