Pripreme za elitu
74

Znate li za projekat legendi koji je ušao u Seriju A? Henry i Fabregas su doveli prvo veliko pojačanje

N. M.
Fabregas i Henry bili su saigrači u Arsenalu (Foto: Facebook)
Fabregas i Henry bili su saigrači u Arsenalu (Foto: Facebook)
Nogometni klub Como na kraju sezone se uspio plasirati u Seriju A, elitni rang italijanskog nogometa, u kojem će se naći nakon 21 godine pauze.
Radi se o velikom projektu legendi koje su na čelu ovog kluba, a to su Cesc Fabregas, Thierry Henry i Denis Wise, nekadašnji igrači Arsenala i Chelseaja.

Na trenerskoj klupi sjedi upravo Fabregas, bivši vezista koji je i suvlasnik kluba s gore pomenutim dvojcem, a protekle sezone jer sjajnim vođenjem tima isti uveo u elitu.

Sada se Como sprema za prvu sezonu u Seriji A nakon 21 godinu, a danas je dogovorio dolazak prvog velikog pojačanja! Radi se o Andrei Belottiju, bivšem napadaču reprezentacije Italije.

Romi je Como za transfer Belottija platio 4 miliona eura i riješio pitanje napadača za povratničku sezonu među elitom, s tim da će na račun Vučice otići još milion eura kroz bonuse.

"Impresioniran sam projektom. Nisam mnogo razmišljao kad je stigla ponuda iz Coma. Mislim da ljudi ovde ispravno razmišljaju o nogometu i da postoje svi preduslovi za uspjjeh", kazao je Belotti.

Također, Como je veoma blizu dogovora s proslavljenim njemačkim štoperom Matsom Hummelsom, koji je slobodan igrač nakon isteka njegovog ugovora s Dortmundom.

Hummels bi trebao biti predstavljen u narednim danima, a tako će definitivno postati jasno da će Como napraviti tim dostojan ostanka u Seriji A.

Pored Coma, promociju u Seriju A su izborili Parma i Venezia, dok su status člana elitnog ranga izgubili Frosinone, Sassuolo i Salernitana.