Nogomet
8

Zoran Kokot: Pobjeda nad Borcem je najvažnija u polusezoni, favoriti smo protiv Mladosti

Piše: D. B.
Zoran Kokot u dresu Olimpica (Foto: Klix.ba)
Zoran Kokot u dresu Olimpica (Foto: Klix.ba)
Olimpic je u prošlom kolu BHT Premijer lige upisao veoma važnu pobjedu na gostovanju kod Borca u Banjoj Luci. Vukovi su slavili golom stopera Sedina Torlaka. U 19. kolu igraju protiv Mladosti iz Velike Obarske, a napadač tima sa Otoke, Zoran Kokot, vjeruje da će njegova ekipa pobjedom završiti jesenji dio prvenstva.

Kokot je istakao važnost prošlosedmične pobjede nad Borcem.

"To je bila možda i najvažnija pobjeda za nas u dosadašnjem dijelu prvenstva. Ovaj uspjeh je još i veći s obzirom na to da Borac u ovoj sezoni igra dosta dobro. Nismo prikazali neku posebno lijepu igru, teren je bio veoma težak, ali smo osvojili tri boda koja su vrijedna možda i Evrope", izjavio je Kokot za portal Klix.ba.

On smatra da njegovu ekipu čeka teško gostovanje kod Mladosti iz Velike Obarske, ali se nada osvajanju sva tri boda.

"Sada nas čeka još jedna izuzetno teška utakmica, jer smo favoriti na papiru, zbog čega je pritisak dosta veći. Mi imamo cilj, a to je pobjeda. Vrijeme je također loše, što otežava uslove za igru. Ponavljam, bit će nam veoma, veoma teško", rekao je Kokot.

Igrom Olimpica je zadovoljan, a za sebe vjeruje da može pružati bolje partije.

"Atmosfera je super u klubu, ambicije su velike i ide nam dobro. Ja lično nisam u najboljoj formi, ali je bitnije da Olimpicu ide dobro", kazao je nogometaš Vukova.

Prema njegovom mišljenju, Olimpic zaslužuje vrh tabele i može do ostvarenja tog cilja.

"Kada gledamo imena, imamo jednu od najjačih ekipa u ligi i sigurno zaslužujemo biti na jednom od prva tri mjesta. Na proljeće ćemo biti još jači, a najveće pojačanje je svakako Zajko Zeba", smatra Kokot.

S obzirom na trenutnu situaciju na tabeli, Olimpic je i dalje u borbi za titulu, a konkurenata je mnogo.

"Konkurenti su manje-više poznati. Osim nas, tu su Željezničar, Sarajevo, Zrinjski i Široki Brijeg. Imamo super ekipu i uz pojačanja možemo napraviti mnogo na proljeće", završio je Kokot.