Frano Mlinar
40

Zrinjski doveo iskusnog veznjaka: U Mostar stigao nekadašnji igrač Dinama i Udinesea

E. B.
Frano Mlinar (Foto: HŠK Zrinjski)
Frano Mlinar (Foto: HŠK Zrinjski)
Zrinjski je u svoje redove doveo iskusnog 32-godišnjeg zadnjeg veznog igrača Franu Mlinara koji je s Mostarcima potpisao dvogodišnji ugovor, te se odmah priključio pripremama ekipe u Svetom Martinu na Muri.

"Igranje za ovaj klub predstavlja veliku čast za mene, isto tako nosi veliku dozu odgovornosti jer igranje za Zrinjski podrazumijeva najviše ambicije o kojima se ne treba ni pričati. Znam jako dobro da su ovdje postavljeni visoki standardi što se tiče odnosa prema grbu, saigračima, navijačima i cijelom gradu i to me sve jako motiviralo i zato sam došao", kazao je Mlinar u prvom razgovoru za službenu stranicu Zrinjskog.

Rođeni Zagrepčanin najveći dio karijere proveo je u HNL-u u kojem je upisao gotovo 250 nastupa.

Ponikao je u zagrebačkom Dinamu u kojem je debitirao kao 18-godišnjak, a afirmaciju je stekao u dresu zaprešićkog Intera iz kojeg je kao 21-godišnjak ostvario transfer u Udinese.

Kao igrač italijanskog kluba išao je na posudbu u švicarski Aarau, jednu sezonu proveo je i u mađarskom Mezokövesdu, a posljednjih šest sezona igrao je u Hrvatskoj - prvo u Lokomotivi i Slaven Belupu, a posljednje tri sezone u dresu NK Istra 1961.