Sjajne vijesti za Plemiće
0

Zrinjski nastavio nizati trijumfe, povratak Bilbije nakon duge pauze obilježio meč s Radnikom

N. M.
Plemići slavili četvrti uzastopni trijumf (Foto: HŠK Zrinjski Mostar)
Foto: HŠK Zrinjski Mostar
Nogometaši Zrinjskog stigli su do četvrte vezane pobjede u domaćem šampionatu, pošto su večeras u zaostalom meču 3. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine sa 2:0 savladali Radnik iz Bijeljine.

Zrinjski je bio siguran na domaćem terenu stadiona Pod Bijelim brijegom i upisao je nova tri boda, a utakmicu je obilježio povratak na teren Nemanje Bilbije, legende domaćeg nogometa koji je zaigrao prvi put nakon skoro pola godine, pošto je zbog povrede koljena bio van stroja od maja.

Od početka je Zrinjski dominirao na terenu te je u uvodnim minutama prijetio preko Marijana Ćavara i Frana Topića, ali golman gostiju Filip Samurović je bio na visini zadatka.

Međutim, kapitulirao je Samurović u 23. minuti, kada Mulahusejnović postiže gol nakon sjajnog ubačaja Ćavara i donosi prednost Zrinjskom od 1:0.

Foto: HŠK Zrinjski Mostar
Foto: HŠK Zrinjski Mostar

Samo tri minute poslije je Zrinjski mogao i do drugog gola, a golman Radnika tada sjajno brani šut Stefana Surdanovića, da bi u finišu poluvremena Matija Malekinušić bio nesebičan, ali je tako upropastio sjajnu šansu za Plemiće.

Drugo poluvrijeme donijelo je manje uzbuđenja na terenu, a u 56. minuti je Radnik imao šansu preko Nathana Crepaldija da Cruza, ali njegov pokušal loba zaustavlja golman Zrinjskog Marko Marić.

Đorđe Pantelić je u 82. minuti mogao donijeti poravnanje Radniku, ali nije iskoristio situaciju jedan na jedan s golmanom Zrinjskog i ostalo je 1:0.

Konačni rezultat utakmice postavlja rezervista David Čamber golom u posljednjim sekundama utakmice, kada je nakon kontranapada Zrinjskog sam izašao pred golmana gostiju i pogodio za 2:0.

Foto: HŠK Zrinjski Mostar
Foto: HŠK Zrinjski Mostar

U finišu meča je priliku za igru dobio Bilbija, najbolji igrač u historiji Zrinjskog, koji je dočekan ovacijama pri povratku na teren nakon teške povrede koju je doživio u maju, na kraju prošle sezone.

Zrinjski sada ima 22 boda i učvrstio se na prvom mjestu na tabeli, sa tri boda više od Borca, dok je Radnik osmoplasiran sa 10 bodova.

Naredni meč Zrinjski igra u ponedjeljak protiv Igmana na domaćem terenu, dok će Radnik dočekati Slogu dan ranije. Bit će to mečevi 10. kola, koji su nedavno odgođeni zbog poplava i tragedije koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu.

Rezultat i strijelac:

Zrinjski - Radnik 2:0 (Mulahusejnović 23', Čamber 90+4')

Tabela: