Konferencijska liga
195

Zrinjski primio sedam golova u dvomeču s Vitorijom i oprostio se od Evrope

E. K.
Foto: Vitoria Guimaraes/Facebook
Foto: Vitoria Guimaraes/Facebook
Nogometaši mostarskog Zrinjskog su doživjeli još jedan poraz od portugalske Vitorije i tako ispali iz evropskih takmičenja ove sezone, bilo je 4:0.

Nakon 3:0 u Portugalu, Vitoria je u Mostaru slavila još ubjedljiviju pobjedu, bilo je 4:0 pa je portugalski sastav s ukupnih 7:0 ostvario plasman u grupnu fazu Konferencijske lige dok je mostarski Zrinjski ostao bez nastupa u trećem po jačini evropskom takmičenju.

U 15. minuti susreta domaći su tražili jedanaesterac nakon ubacivanja Ćužea s lijeve strane kada je lopta pogodila u ruku jednog od protivničkih igrača, ali sudija Robert Jones nije pokazao na bijelu tačku. U 29. minuti susreta engleski sudija je uz pomoć VAR-a signalizirao kazneni udarac za goste.

Barišić je faulirao Nuna Santosa, a glavni sudija je pokazao na bijelu tačku. Loptu je uzeo Silva i doveo goste u prednost. Svega dvije minute kasnije stopostotna šansa za goste. Mangas je dobio loptu na lijevoj strani i pokušao zaobići Marića koji je odbranio njegov udarac. U 42. minuti Vitoria je udvostručila prednost.

Barišić je katastrofalno pogriješio, a Mangas je uposlio Nuna Santosa koji je udvostručio prednost gostiju. Tu nije bio kraj uzbuđenjima u Mostaru budući da su Portugalci u trećoj minuti nadoknade postigli i treći pogodak. Kaio Cesar je uposlio Nelsona Oliveiru koji je pogodio iz "mrtvog ugla" i matirao Marića za rezultat prvog dijela.

U nastavku je Mario Ivanković izvršio trostruku izmjenu i u igru uveo Kozinu, Abdurahimija i Jakovljevića, ali ni to nije pomoglo Zrinjskom budući da su u 71. minuti primili i četvrti gol kojeg je postigao rezervista Cunha.

Do kraja nije bilo promjene rezultata te je Zrinjski ostao bez plasmana u grupnu fazu Konferencijske lige.

Rezultat i strijelci:

Zrinjski - Vitoria 0:4 (Silva (p) 32', Santos 42', Oliveira 45+3', Cunha 71')

Kraj utakmice u Mostaru, Zrinjski je ubjedljivim porazom od Vitorije ispao iz Evrope.

90' - Dvije minute nadoknade.

80' - Prskalo mijenja Ćužea.

71' - GOOOOOOL! Debakl Zrinjskog u Mostaru. Cunha je sjajnim dalekometnim udarcem matirao Marića.

71' - Miguel mijenja Mangasa.

68' - Nova promjena u Zrinjskom. Topić mijenja Mulahusejnovića.

60' - Bez prilika u nastavku meča, trostruka izmjena i u gostujućem timu. Oliveira, Kaio Cesar i Tomas Handel, a na terenu su Joao Carlos, Jesus Ramirez i Cunha.

46' - Počelo drugo poluvrijeme u Mostaru. Trostruka izmjena na startu drugog dijela u Zrinjskom. Barišića, Mlinara i Kiša su zamijenili Kozina, Abdurahimi i Jakovljević.

Poluvrijeme u Mostaru, Portugalci ubjedljivo vode 3:0.

45+3' - Kaio Cesar je uposlio Nelsona Oliveiru koji je pogodio iz "mrtvog ugla" i matirao Marića.

45+3' - GOOOOOOOL! Potop Zrinjskog u Mostaru.

45' - Pet minuta nadoknade.

42' - Barišić je katastrofalno pogriješio, a Mangas je uposlio Nuna Santosa koji je udvostručio prednost gostiju.

42' - GOOOOOOL! Vitoria je udvostručila prednost u Mostaru.

42' - Domaći su tražili novi penal i to nakon što je Malekinušić pao u kaznenom prostoru, ali sudija Jones nije pokazao na bijelu tačku.

35' - STOPOSTOTNA ŠANSA ZA GOSTE! Mangas je dobio loptu na lijevoj strani i pokušao zaobići Marića koji je odbranio njegov udarac.

32' - GOOOOOL! Silva je pogodio za vodstvo Vitorije u Mostaru>

31' - Barišić je faulirao Nuna Santosa, a glavni sudija je pokazao na bijelu tačku.

29' - Robert Jones će pogledati jednu situaciju na VAR monitoru. Ukoliko promijeni odluku bit će to jedanaesterac za goste.

27' - Mlinar je ubacio iz kornera, a udarac glavom Šunjića odlazi preko gola.

25' - Pauza za osvježenje.

15' - Zrinjski oštećen na meču protiv Vitorije. Ćuže je ubacio s lijeve strane, a lopta je u ruku pogodila jednog od protivničkih igrača, no sudija Jones nije pokazao na bijelu tačku.

13' - Žuti karton za Šunjića.

12' - Početno ispitivanje snaga u Mostaru, i dalje bez promjene rezultata.

1' - Počela utakmica u Mostaru, prvi s centra su krenuli domaći nogometaši.

19:45 - Glavni sudija utakmice u Mostaru bit će Robert Jones iz Engleske, kojem će pomagati Ian Hussin i Neil Davies.

19:40 - Podsjećamo, Zrinjski je ranije u Konferencijskoj ligi uspio da eliminiše ekipe slovenačkog Brava i bugarskog Boteva iz Plovdiva.

19:30 - Treneri Zrinjskog i Vitorije Mario Ivanković i Rui Borges su odabrali početne postave za današnji duel.

Zrinjski: Marić; Memija, Šunjić, Barišić, Mamić; Savić, Mlinar, Kiš, Malekinušić, Ćuže; Mulahusejnović.

Na klupi su ostali: Sefo, Karačić, Duraković, Posavec, Ramić, Jakovljević, Prskalo, Topić, Abdurahimi, Kozina, Čamber.

Vitoria: Bruno Varela; Alberto, Borevković, Villanueva, Joao Mendes; Thomas Handel, Silva, Nuno Santos; Kaio Cesar, Ricardo Mangas, Nelson Oliveira.

Na klupi su ostali: Charles, Jose Ribeiro, Miguel, Tomas, Jesus Ramirez, Saraiva, Arcanjo, Samu, Jose Carlos, Da Silva Cunha, Bica.

19:25 - Portugalski sastav je u prvom meču prije osam dana pobijedio Zrinjski rezultatom 3:0 i u Mostar su stigli s velikom prednosti.

19:20 - Poštovani posjetioci portala Klix.ba dobrodošli na tekstualni prijenos revanš utakmice play offa za plasman u Konferencijsku ligu između Zrinjskog i Vitorije Guimaraeš.