Konferencijska liga
50

Zrinjski saznao narednog rivala u Evropi, s klupe ga predvodi bivši igrač Plemića

N. M.
Foto: HŠK Zrinjski Mostar
Foto: HŠK Zrinjski Mostar
Nogometaši Zrinjskog saznali su narednog rivala na evropskoj sceni ovog ljeta, a u trećem pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv Boteva iz Plovdiva.
Bugarski klub je eliminisan u drugom pretkolu Evropske lige nakon što ga je večeras na domaćem terenu s 4:0 deklasirao grčki velikan Panathinaikos.

Panathinaikos je u prvom meču u Atini slavio 2:1 i tako s ukupnih 6:1 prošao dalje, a kako je ranije odredio žrijeb poraženi iz ovog duela ide na Zrinjski u Konferencijskoj ligi.

Interesantno je da će se tako Zrinjski u trećem pretkolu Konferencijske lige susresti sa svojim bivšim nogometašem, pošto Botev Plovdiv s trenerske klupe predvodit bh. stručnjak Dušan Kerkez.

Kerkez kao trener predvodi Botev od septembra prošle godine i uspio ga je ove sezone izvesti na evropsku scenu, a ranije je vodio i srbijanski Čukarički te kiparski AEL Limassol.

Pored Zrinjskog, u igračkoj karijeri je Kerkez nastupao za Partizan, Jedinstvo Ub, Radnički Obrenovac, Leotar iz Trebinja, Rijeku, AEL i Aris Limassol.

Prvi meč Boteva i Zrinjskog će se igrati u Plovdivu, a planiran je za 8. august. Revanš će biti sedam dana kasnije u Mostaru.