Revanš meč
32

Zrinjski u Ljubljani traži pobjedu protiv Brava i plasman u treće kolo kvalifikacija za KL

FENA
Foto: HŠK Zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski
Nogometaši Zrinjskog danas će u Ljubljani igrati protiv ekipe Brava u meču za plasman u treće kolo kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu.

NK Bravo je u prvoj utakmici prije sedam dana u Mostaru slavio rezultatom 1:0 tako da predstavniku BiH danas u glavnom gradu Slovenije treba samo pobjeda ako želi nastaviti evropski put.

"Nakon prve utakmice morali smo konstatovati da je Bravo zasluženo pobijedio iako bi utakmica sigurno otišla u potpuno drugom smjeru da smo mi prvi stigli do pogotka. Sada nas čeka uzvrat, a nakon sedam dana treninga i analiza sigurno smo spremni odigrati dobru utakmicu. Uz agresivniju igru i brži protok lopte možemo doći do rezultat koji bi nas odveo u sljedeći krug", izjavio je trener Zrinjskog Mario Ivanković.

Utakmica u kojoj je ulog plasman u treće kolo kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu bit će odigrana u 17 sati na stadionu „Športni park Šiška“ koji može primiti samo 2300 gledatelja. Zrinjski očekuje veliku podršku svojih navijača koji su u Ljubljanu stigli u velikom broju.

Pobjednika ovog dvomeča očekuje poraženi iz duela između grčkog Panathinaikosa i bugarskog Boteva.