Kakav dan za Mostarce
32

Zrinjski u posljednjim satima prijelaznog roka realizovao veliki ligaški transfer

D. P.
Ćavar je ime stekao upravo u Zrinjskom (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ćavar je ime stekao upravo u Zrinjskom (Foto: I. Š./Klix.ba)
Prijelazni rok nije mogao bolje završiti za Zrinjski, koji je u posljednjim satima angažovao dvojicu sada već bivših igrača Širokog Brijega.

Nekoliko sati prije zatvaranja "transfer-pijace" u našoj zemlji Zrinjski je doveo najveće pojačanje ovog ljeta. Radi se o povratniku u Mostar Marijanu Ćavaru, koji stiže kao dugogodišnji kapiten Širokog Brijega.

Ćavar (26) karijeru je započeo u Zrinjskom odakle je prije šest i po godina prešao u Eintracht iz Frankfurta. U BiH se vratio tokom ljeta 2021. godine i to u dres Širokog Brijega, a onda je tokom tri godine na Pecari važio za jednog od najboljih veznjaka lige.

Ovaj povremeni reprezentativac BiH sinoć je napustio Široki Brijeg i potpisao za Zrinjski. Kako su istakli iz mostarskog kluba, dva kluba postigli su dogovor o transferu 26-godišnjeg igrača sredine terena, nakon čega je Ćavar potpisao trogodišnji ugovor s Plemićima. Za reprezentaciju BiH odigrao je tri utakmice.

Samo nekoliko sati prije toga Zrinjski je potpisao i provjereno rješenje u odbrani, a to je Ilija Mašić, koji se povezivao i sa Željezničarom.

Branič u redove Plemića stiže nakon što je raskinuo ugovor s Lokomotivom iz Zagreba, a saradnja između osmerostrukog prvaka BiH i 25-godišnjeg stopera je dogovorena do 31. maja 2027. godine.

Kao i Ćavar, i Mašić je dugo nosio dres Širokog Brijega gdje je afirmisao svoje nogometno ime.