Održan sastanak
42

Zrinjski zbog Evrope pomjerio ugradnju hibridnog terena, stadion sve bliže UEFA 3 kategoriji

D. P.
Stadion će dobiti novi travnjak (Foto: HŠK Zrinjski)
Stadion će dobiti novi travnjak (Foto: HŠK Zrinjski)
Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine mostarski Zrinjski donio je odluku da će radovi na ugradnji hibridnog travnjaka na stadionu Pod Bijelim Brijegom početi u drugoj polovini augusta.

Ugradnja hibridnih terena (mješavina umjetne i prirodne trave) vršit će se u tri grada (Mostar, Tuzla i Banja Luka) ovog ljeta, a Zrinjski je zajedno s predstavnicima konzorcija WICKR, group AS, Hellasod SA i Tarkettsports b.v. održao danas sastanak i dogovorio termin realizacije ovog velikog projekta.

Nakon predočene dinamike radova koji uključuju uklanjanje postojećeg travnjaka, pripremu podloge i postavljanje hibridnog travnjaka, a što bi prema planiranim rokovima trebalo trajati ukupno 60 dana, HŠK Zrinjski je zbog više razloga, a najviše zbog predstojećih evropskih utakmica, odlučio da je za početak radova najbolje rješenje druga polovica augusta.

"HŠK Zrinjski također želi potvrditi kako je u saradnji sa Sveučilištem u Mostaru već krenuo s potpunom rekonstrukcijom nogometnog terena koji se nalazi u sveučilišnom kampusu u Rodoču, a koji bi do početka radova na glavnom terenu stadiona Zrinjski trebao biti pripremljen za trenažni proces prvog tima", saopćeno je iz mostarskog kluba.

Također, Plemići su najavili da bi na stadionu trebali biti rekonstruisani sanitarni objekti za gledatelje do prve utakmice u sezoni 2022/2023.

Radovi su samo nastavak procesa ispunjenja zahtjevnih kriterija kako bi stadion Zrinjskog bio klasificiran kao stadion UEFA kategorije 3, zbog čega se konstantno radi na poboljšanju uvjeta za igrače, službene osobe i predstavnike medija u skladu s UEFA Pravilnikom o stadionskoj infrastrukturi. U planu je i proširenje parking prostora na platou iznad službenog ulaza.