Petarda u Kneževini
37

Zvezda doživjela potop protiv Monaca i primila pet golova, Milan siguran na San Siru

N. M.
Foto: Facebook/ FK Crvena zvezda
Foto: Facebook/ FK Crvena zvezda
Nogometaši Crvene zvezde ubjedljivo su poraženi u 3. kolu Lige prvaka, u kojem su gostovali Monacu na stadionu Stade Louis II, a domaćin je slavio rezultatom 5:1.
Poveo je Monaco već nakon dvadeset minuta igre golom Takumija Minamina nakon velike greške odbrane Zvezde, koja se ipak jako brzo uspijeva vratiti u meč.

Dosuđen je za beogradski tim penal u 27. minuti, a Cherif Ndiaye je bio siguran realizator najstrožije kazne za 1:1. Ipak, u posljednjim trenucima prvog poluvremena Monaco uspijeva da uzvrati i stigne do novog vodstva preko Breela Embola.

Nastavak meča donosi bolju igru Monaca, koji s tri pogotka ovjerava svoju pobjedu. Prvo je za 3:1 pogodio Wilfried Singho u 54. minuti, koji je sa više od 30 metara "ubio pauka" i postigao spektakularan gol, da bi na 4:1 povisio Minamino, svojim drugim golom koji je postigao dvadeset minuta prije kraja utakmice.

U sudijskoj nadoknadi Monaco dolazi do još jednog gola preko Aliouchea za potpuni potop Zvezde u Kneževini i konačnih 5:1.

U isto vrijeme su na San Siru svoj meč igrali Milan i Club Brugge, a Rossoneri su upisali trijumf rezultatom 3:1.

Strijelci su za Milan bili Christian Pulišić i Tijjani Reijnders, koji je postigao dva gola, a jedini strijelac za belgijski tim bio je Sabbe. Treba reći i da je Brugge od 40. minute igrao s igračem manje, pošto je tada isključen Onyedika.

Monaco je s tri boda protiv Zvezde izbio, barem privremeno, na prvo mjesto na tabeli sa sedam bodova, Milan je osamnaesti sa tri boda, koliko ima i Club Brugge na 24. mjestu. Zvezda je bez bodova na 34. mjestu u konkurenciji 36 timova.

Rezultati:

Monaco - Crvena zvezda 5:1 (Minamino 20', 70', Embolo 45+4', Singo 54', Akliouche 90+6' / Ndiaye 27')

Milan - Club Brugge 3:1 (Pulišić 34', Reijnders 61', 71' / Sabbe 51')

Tabela: