Potop za historiju
72

Zvezda ponizila Partizan i nanijela mu najteži domaći poraz u beogradskom derbiju

N. M.
Foto: FK Crvena zvezda/Facebook
Foto: FK Crvena zvezda
Nogometaši Crvene zvezde večeras su u 174. vječitom beogradskom derbiju deklasirali Partizan i na njegovom terenu ga ponizili sa ubjedljivih 4:0.
Tako je Zvezda nanijela ljutom rivalu najteži domaći poraz u historiji beogradskog derbija, dok je generalno najveća pobjeda u derbiju ostala ona Partizanova od 7:1 iz davne 1953. godine.

Od samog početka derbija se situacija loše razvijala za Partizan, a Zvezda do vodstva stiže iz penala u 24. minuti meča.

Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Tada je s bijele tačke za 1:0 pogodio Cherif Ndiaye, da bi jako važan gol u posljednjim trenucima prvog poluvremena postigao internacionalac iz Konga Silas, koji duplira prednost Zvezde.

Ndiaye je nakon deset minuta igre u drugom dijelu povisio na ogromnih 3:0 i riješio pitanje pobjednika, a do četvrtog gola Zvezda stiže u 65. minuti, kada Ndiaye kompletira hat-trick.

Treba reći da je cijelu utakmicu u timu Zvezde odigrao reprezentativac BiH Rade Krunić, dok je 90 minuta na terenu proveo i Nihad Mujakić u dresu Partizana.

Zvezda se ovom pobjedom učvrstila na prvom mjestu sa 22 boda od moguća 24 iz osam utakmica, a trenutno ima meč manje i tri boda više od drugoplasirane Mladosti.

Partizan se nalazi na tek osmoj poziciji sa samo 11 bodova iz sedam utakmica.

Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Inače, večerašnja pobjeda Zvezde nije najveća u historiji ovog derbija, pošto će teško ikada biti nadmašen trijumf Partizana od 7:1 iz davne 1953. godine.

Najveći trijumf Zvezde u derbiju ostaje onaj iz 1968. godine, kada je na Marakani slavila 6:1.

Rezultat i strijelci:

Partizan - Crvena zvezda 0:4 (Ndiaye 24'p, 55', 65', Silas 45+3')

Tabela: