Kazna za promašaje
13

Zvezda šokirala City u finišu prvog poluvremena i povela iz prvog šuta na utakmici

D. P.
City se ispromašivao (Foto: EPA-EFE)
City se ispromašivao (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je u terminu od 18:45 počela nova sezona Lige prvaka, večeras se igra još šest utakmica grupne faze, a najinteresantniji rezultat je onaj na Etihadu gdje je Manchester City dočekao Crvenu zvezdu.
Trenutno je poluvrijeme na šest utakmica prvog kola Lige prvaka. Najzanimljivije fanovima u regionu je ono što se događa na Etihadu, a tu se sastaju Manchester City i Crvena zvezda.

Koliko god to nevjerovatno zvuči, na poluvremenu utakmice u Manchesteru Zvezda vodi protiv evropskog prvaka rezultatom 1:0.

Manchester City je imao nekoliko stopostotnih prilika, a domaćin je imao čak i 22 šuta, od kojih sedam u okvir gola. Kada su se ispromašivali, gosti su poveli.

Igrao se prvi minut nadoknade kada je Osman Bukari izašao sam pred golmana Edersona i matirao ga za vodstvo. Gol je prvobitno poništen, ali je nakon VAR signalizacije promijenjena odluka za veliko slavlje gostiju.

Gol možete pogledati ovdje.

Istovremeno, Barcelona je postigla tri gola i lagano korača ka pobjedi nad Antwerpom, dok Porto vodi rezultatom 3:1 protiv Šahtara na gostovanju.

Rezultati na poluvremenu:

Manchester City - Crvena zvezda 0:1

Barcelona - Antwerp 3:0

Feyenoord - Celtic 1:0

Lazio - Atletico 0:1

PSG - Borussia 0:0

Šahtar - Porto 1:3