Zmaj u Zvezdi
1

Terzić: "Igrali" smo na kartu srpstva kod Krunića, nismo ga smjeli ispustiti

E. K.
Zvezdan Terzić (Foto: Screenshot)
Zvezdan Terzić (Foto: Screenshot)
Prvi čovjek Crvene zvezde Zvezdan Terzić je jučer gostovao na RTS-u gdje je između ostalog govorio i o dovođenju bh. reprezentativca Radeta Krunića.

Krunić je u Beograd stigao kao zamjena za Hwang In-beoma, a Terzić je istakao da je "igrao" na kartu srpstva i Zvezdaštva kod našeg reprezentativca te da njegovo dovođenje nisu smjeli nikako propustiti.

"Ako ćemo gledati samo CV, Rade Krunić ima mnogo jači CV od Hwanga iako smo mi njega zavoljeli. Krunić je mnogo defanzivniji od Hwanga što je nama jako potrebno. Moramo dovoditi sve srpsko što je najbolje, nismo smjeli to da ispustimo", rekao je Terzić i dodao:

"Kad se pojavio promil šanse zbog njegovog sukoba s Mourinhom, nije to ustvari sukob bio nego nije Mourinhu odgovarao jer je htio da unese svježu krv i energiju u Fenerbahče. Pojavila se mogućnost i mi smo u tajnosti radili pa smo išli na kartu srpstva i kartu Zvezdaštva te smo napravili fenomenalan potez. Bila je nevjerovatna euforija posljednjih sati te je mišljenje da odavno Zvezda nije napravila bolji prijelazni rok".

Terzićev odgovor na pitanje o Kruniću možete pogledati na videoprilogu koji se nalazi u tekstu počevši od 7.32.

Krunić je večeras nastupio za Zvezdu u meču protiv Benfice te je po mišljenju mnogih bio jedan od glavnih krivaca za poraz Beograđana na startu Lige prvaka.