Ipak su sami krivi
386

Zvižduci ogorčenih Nijemaca odjekivali stadionom, smatraju da su ih Španci namjerno izbacili

D. P.
Navijačice Njemačke nakon ispadanja večeras (Foto: EPA-EFE)
Navijačice Njemačke nakon ispadanja večeras (Foto: EPA-EFE)
Najluđa grupa na Svjetskom prvenstvu privedena je kraju, a Njemačka je na kraju ispala jer joj nije odgovarao rezultat utakmice između Japana i Španije.

Španija je imala sve u svojim rukama večeras i uprkos porazu protiv Japana, prošla je dalje. No, to nije odgovaralo Nijemcima koji su rezultatom 4:2 savladali Kostariku.

Tako su Japan i Španija prošli dalje. Japan s prve pozicije i ide na Hrvatsku, dok drugoplasirana Španija ide na Maroko u osmini finala.

Ono što je zanimljivo, jesu scene iz posljednjih minuta utakmice Njemačka - Kostarika. Navijači Njemačke žestokim zvižducima ispratili su posljednje dvije minute utakmice.

Zvižduci su krenuli nakon što je Španija izgubila od Japana i jasno je da su Nijemci željeli pokazati nezadovoljstvo rezultatom te utakmice, odnosno smatraju da su ih Španci namjerno izbacili.

Nijemci smatraju da su Španci ciljano izgubili i zauzeli drugo mjesto te tako izbjegli Hrvatsku u osmini finala, Brazil u potencijalnom četvrtfinalu te su namjerno izbacili Njemačku, jednog od rivala za visok plasman.

To je nemoguće reći sa sigurnošću, ali Nijemci mogu sami sebe kriviti jer su u prve dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu osvojili samo bod i da su te utakmice odigrali bolje, ne bi zavisili od Španije na kraju.