Užasna politika
14

Novi veliki promašaj Uniteda: Pojačanje od 55 miliona eura prodao za 17,6

N. K.
Aaron Wan-Bissaka (Foto: West Ham)
Aaron Wan-Bissaka (Foto: West Ham)
Manchester United ima mnogo velikih promašaja kada su u pitanju transferi, a posljednji je angažovanje Aarona Wan-Bissake još prije pet godina.
Nekadašnjeg mladog reprezentativca Engleske su tada platili 55 miliona eura, a danas je on napustio Old Trafford za samo 17,6.
U West Hamu očito vjeruju da bi Wan-Bissaka u Londonu mogao doživjeti svoj igrački vrhunac budući da su desnom beku dali čak sedmogodišnji ugovor.

"Nije mi bilo teško da se dogovorim s West Hamom. Uzbuđen sam i sretan što sam ovdje. Nevjerovatan je osjećaj vratiti se u London. Rođen sam ovdje, u pitanju je grad koji igra veliku ulogu u mom životu, tako da mi ovo mnogo znači. Zahvalan sam na toploj dobrodošlici. Jedva čekam da izađem na teren, upoznam saigrače", rekao je Wan-Bissaka nakon potpisa.

Direktor Čekićara Tim Steidten je također zadovoljan igračem koji stiže u najboljim godinama u njegov klub.

"Nevjerovatno je talentovan i cijenjen defanzivac, odličan u situacijama jedan na jedan. Također je svestran, odigrao je preko 170 utakmica u Premiershipu, poznaje takmičenje. Veoma uzbudljiv trenutak u vrijeme kada se pripremamo za početak sezone", poručio je glavni operativac West Hama.