Projekat grada
0

Obnovljeni i modernizovani tereni privukli pažnju svih stanovnika i gostiju Konjica

V. K.
Konjic je grad koji je posljednjih godina postao prepoznatljiv po ljetnim sportskim aktivnostima, malonogometnim, košarkaškim i drugim takmičenjima.

Nastojanja Gradske uprave Konjic da se postojeća sportska infrastruktura obnovi, uredi i modernizuje, te izgrade novi objekti, koji će pružiti uslove za kvalitetnu rekreaciju, daju rezultate, jer su igrališta i sportski tereni svakim danom ispunjeniji rekreativcima i onima koji žele provesti slobodno vrijeme uz sportska takmičenja.

Malonogometni turnir "Varda 2024" koji je organizovalo Udruženje "Hat- trick", uz pokroviteljstvo Grada Konjica u sklopu obilježavanja Dana grada, pokazao je koliki interes vlada za organizovana okupljanja i takmičenja na obnovljenom sportskom terenu Varda, koji stanovnici ovog i okolnih gradskih naselja svakodnevno koriste za rekreaciju.

"Prezadovoljni smo odzivom igrača i publike, jer je turnir okupio 15 ekipa iz Konjica i drugih gradova. Zaista nismo očekivali ovoliki odziv. Teren je idealan za ovakve sporske događaje, zato ćemo se truditi da slične aktivnosti organizujemo i u budućnosti. Hvala Gradu Konjicu za podršku u organizovanju turnira, a posebno hvala za stvaranje uslova da sportisti, ali i svi koji to žele, mogu uživati na sportskim terenima" kazao je Maid Graho, u ime organizatora turnira.

"Čestitam vrijednim momcima koji su se potrudili da organizuju jedan u nizu turnira koji će obilježiti ljeto u Konjicu. Izuzetno mi je drago što je ovaj turnir, koji je privukao veliku pažnju naših sugrađana, pokazao koliki je značaj obnove ovog igrališta i opravdanost ulaganja u sportske objekte inače. Željeli smo najprije našim najmlađim sugrađanima stvoriti ugodan i siguran ambijent za igru i zabavu, a potom i starijim generacijama za odmor i rekreaciju. Sretni smo što smo u tome uspjeli. Kako bi što duže svi mogli podjednako uživati u sadržajima ovog, ali i svih drugih igrališta, sportskih terena i izletišta, potrebno je da se savjesno odnosimo prema njima, čuvamo ih i štitimo od uništavanja", kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, pozivajući na brigu o okolišu i svim obnovljenim i uređenim igralištima.

"S obzirom da se radi o prvom turniru u kojem smo svi uživali na ovom moderno uređenom igralištu, koje nam je pružilo vrhunski ugođaj i uslove za igru, mogu reći da je organizacija bila na visokom nivou, čista desetka", kazao je Ajdin Drina koji je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Pobjednik turnira "Varda 2024" je ekipa Sky lounge-Pekara Avdić, drugoplasirana je ekipa Garden City, a trećeplasirana ekipa Mezzanotte-Auto škola MB. Najbolji strijelac turnira bio je Kerim Tatar, a najbolji golman Aldin Neradin.

Trenutno je u toku održavanje Memorijalnog turnira u malom nogometu "Podorašac2024" koji organizuje Udruženje "Zupčanik".