Magija u nogama
80

Bh. freestyler Samir Salčin završio na dvije najveće svjetske stranice freestyle nogometa

N. M.
Samir Salčin (Foto: Instagram)
Samir Salčin (Foto: Instagram)
Naš najbolji bosanskohercegovački freestyle nogometaš Samir Salčin snimio je novi motivacijski snimak povodom 16 godina bavljenja freestyle nogometom.

Snimak šalje snažnu poruku za sve koji su na početku bavljenja freestyle nogometom i sve one koji bi htjeli početi.

Ovaj snimak nije ostao nezapažen od svjetskih stranica koje prate i objavljuju redovno samo najbolje sadržaje svih freestylera na svijetu.

Snimak je podijeljen i podrzan od strane vodecih stranica ovog sporta "I am Freestyle Footballer" i "Fre365tyle".

"Da bi dobili prostor na jednoj od te dvije stranice morate imati baš nešto originalno i teško, ono nešto što niko nije do sada radio, a ovaj moj video pored originalnih kombinacija i trikova, šalje i dobru poruku pa je na moje veliko iznenađenje podijeljen na obje stranice", rekao je Salčin.

Kako opis snimka kaže, Samir se već 16 godina bavi freestyle nogometom i dugi niz godina je naš najbolji freestyler i jedan od najboljih u regiji. Na izlasku je već treća generacija freestylera u našoj regiji od kako se počeo baviti ovim sportom.

"Mnogo ih je počelo i nakon par godina odustalo, a ja evo gazim šesnaestu godinu aktivnog sudjelovanja u freestyle nogometu", dodao je Salčin.

Sljedeći planirani ciljevi Samira su obaranje svjetskog rekorda u half-atw, naizmjeničnom okretanju lopte s obje noge, odlazak na Svjetsko prvenstvo, kao i redovni rad na projektima edukacije i omasovljivanju ovog sporta u našoj državi.

Vezani članci