Otvaranje u augustu
599

Bosanska Krupa dobija moderan sportski kompleks, evo kako će izgledati

N. V.
Bosanska Krupa bi do kraja ove godine trebala predstaviti moderni sportski centar, projekat koji obećava da će grad pretvoriti u vrhunsku destinaciju za sport i rekreaciju.

Građani Bosanske Krupe mogu uskoro očekivati otvaranje vrata novog sportskog centra. Dvorana bi trebala biti svečano otvorena početkom augusta, a uz već postojeće terene, uskoro će početi gradnja terena za mali nogomet, te će biti otvoreni pozivi za interesantne za građenje terena za košarku i tenis.

Ovaj ambiciozni projekt, koji može parirati sportskim kompleksima mnogo većih i razvijenijih zajednica, svjedoči o naporima gradske uprave i sportskih djelatnika da Bosansku Krupu stave na mjesto koje joj pripada.

Novim ugovorom u vrijednosti od 400.000 KM, koji je gradonačelnik Armin Halitović potpisao sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica, te uz učešće Grada Bosanska Krupa planirano je da se u potpunosti rekonstruiše most koji vodi na Velike ade, te da se asfaltira putna infrastruktura koja će ubuduće povezivati dva nogometna stadiona, veliku sportsku dvoranu, košarkaško igralište, teniski teren i teren za mali nogomet sa umjetnom travom i budućim turističkim kampom.

Osim toga, veliki parking i brojne staze za šetnju i ostale aktivnosti omogućit će posjetiteljima svih uzrasta da uživaju u ponudi sportskog centra.

Gradonačelnik Armin Halitović izrazio je oduševljenje skorim završetkom projekta, kazavši: "Zahvalni smo na podršci Federalnog ministarstva za izbjeglice i raseljena lica i ponosni na naše zajedničke napore da ovu viziju ostvarimo. Ovaj sportski centar je od velike važnosti za Bosansku Krupu i radimo svim kapacitetima da što prije ovaj sportski kompleks u potpunosti damo građanima našeg grada na korištenje".

Ovaj sportski centar predstavlja simbol napretka, konstantnog ulaganja i vizije budućnosti koju gradonačelnik sa svojim saradnicima gradi već dugi niz godina.