Sjajne izvedbe
879

Briljantni Vedad Dedić i Emel Tiro pobijedili na 458. skokovima sa Starog mosta

N. K.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Tradicionalni 458. skokovi sa Starog mosta održani su danas u Mostaru, a briljirali su skakači Vedad Dedić iz Zenice i Emel Tiro iz Mostara.
Čak 41 takmičar iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije danas je učestvovao na tradicionalnim 458. po redu skokovima sa Starog mosta koji su i ove godine okupili hiljade posjetitelja iz cijelog svijeta.

Skokove je otvorila Petra Kožul s tačkom plesa na svili s luka Starog mosta, a potom su uslijedili skokovi na noge.

Žiri u sastavu od pet članova koje su činili Samir Zukanović Lilo, Branko Bogičević, Semir Drocić, Faruk Solaković i Alica Jakirović, imali su težak zadatak.

Nakon serije skokova na noge i skokova na glavu odluka je pala te su odabrani oni koji su bodovima izborili plasman u finalnu seriju, a pobjedu ovogodišnjih skokova sa Starog mosta na kraju je odnio Emel Tiro u kategoriji skokova na noge, dok je u kategoriji skokova na glavu najbolji bio Vedad Dedić.

Igor Kazić je bio drugoplasirani u skokovima na noge, dok je treći bio Jasmin Kreso. Iza Dedića, u kategoriji skokova na glavi, na podijumu su završili drugoplasirani Evald Krnjić i trećeplasirani Dino Bajrić.

Inače, jedan od glavnih ciljeva posljednjih godina je uvrštavanje skokova na UNESCO-vu listu zaštićene nematerijalne baštine.