Agonija bez kraja
31

Da li je ovo najgori klub na svijetu? Upisali su 121 poraz i ne zaustavljaju se

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U američkoj bejzbol ligi (MLB) ove sezone srušen je negativni rekord po broju poraza u jednoj sezoni, a neuspjesi kakve niže ekipa Chicago White Soxa nisu viđeni decenijama.

Protekle noći su Chicago White Soxi izgubili od Detroit Tigersa sa 4:1, a tako su, vjerovali ili ne, upisali svoj 121. poraz sezone.

Sada su na omjeru od 39 pobjeda i 121 poraza, a sinoćnjim porazom su srušili neslavni rekord New York Metsa iz 1962. godine, koji su u toj sezoni imali 120 poraza.

"Ovo nije godina koju smo željeli. Nisu brojke ono što želimo i to nam nije najbitnije, ali to ne znači da trebamo izgubiti sve utakmice. Moramo napredovati, a iz ovoga možemo učiti postati bolji", rekao je trener Grady Sizemore, koji je preuzeo dužnost privremenog menadžera nakon što su White Soxi otpustili Pedra Grifola u augustu.

Chicagu je preostalo da do kraja MLB sezone odigra još dvije utakmice protiv Tigersa, a tako će spustiti zavjesu na najgoru sezonu u historiji takmičenja.

Naravno, White Soxi su ubjedljivo posljednjeplasirani tim MLB-a, a prvo mjesto na tabeli zauzimaju New York Yankeesi sa 93 pobjede i 67 poraza. S pobjedom manje ih prate Cleveland Guardiansi.