Ljekari zabrinuti
0

Dana White o "sportu" u kojem se ljudi šamraju do besvijesti: Ionako ćemo svi umrijeti

H. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Predsjednik UFC-a Dana White komentarisao je izloženost boraca udarcima u glavu u "Power slapu", "novom sportu" kojeg je projektovao.

"Sport" je to u kojem se dva čovjeka šamaraju sve dok jedan ne ostane bez svijesti, što sa sobom povlači brojna pitanja.

Najznačajnije jest svakako ono pitanje zdravlja, odnosno, štete na mozgu koju zadobiju borci u takvim mečevima, a White ima čvrst stav.

"Mi smo ti koji troše novac. Ukoliko se dvojica zdravih sportista žele boriti, te večeri imaju propisnu medicinsku skrb. Tako se reducira velika doza rizika. Što se mene tiče, u UFC-u nitko nije umro u ovih 30 godina. Bilo je tu ratova, koljena, laktova, 'slamova'. Ja sam boksao kad sam bio mlađi, još uvijek na mozgu imam tamne tačke od toga", rekao je White u intervjuu za TIME, dodavši:

"Ljekari samo pričaju kako neko može umrijeti. E, pa ja imam novosti za sve vas – ionako ćemo svi umrijeti. Kako želite živjeti svoj život? Uz nešto što volite i oko čega ste strastveni? Stalno me pitaju bih li ovako govorio i da se moja kćer želi boriti. Ukoliko je to ono što želi, ne bih joj rekao ne", tvrdi White.

White i njegov tim dobili su odobrenje za formiranje lige krajem 2002. godine od Državne atletske komisije Nevade (NSAC) te se nadaju da će ovaj sport postati sljedeća velika stvar. Čini se da je u ovom trenutku popularniji nego ikada ranije, no pretežno zbog svoje negativne reputacije.