Stižu 24 selekcije
148

Džeko i Spahić sutra u Sarajevu otvaraju mininogometno Evropsko prvenstvo

D. P.
Džeko i Spahić će uveličati događaj (Foto: NS BiH)
Džeko i Spahić će uveličati događaj (Foto: NS BiH)
Bosna i Hercegovina će od 1. do 8. juna biti domaćin Evropskog prvenstva u mininogometu, a sutrašnju ceremoniju u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu otvorit će Edin Džeko i Emir Spahić.

Legende reprezentacije BiH imat će čast da izvedu prvi udarac na Evropskom prvenstvu u mininogometu koje će okupiti najbolje 24 selekcije Evrope.

Bosna i Hercegovina se nalazi u grupi A Evropskog prvenstva zajedno sa selekcijama iz regiona, a to su Crna Gora, Albanija i Slovenija. Evropsko prvenstvo ćemo otvoriti sutra od 20 sati utakmicom protiv Albanije.

"Na ceremoniji otvaranja sa nama su Edin Džeko i Emir Spahić koji će izvesti početni udarac na našem terenu. Sretni smo što ćemo ponovo vidjeti ova dva velikana na terenu. Dođite i uživajte i vi sa nama. Zajedno moramo bodriti naše Zmajeve do pobjede", naveli su organizatori.

Teren u Skenderiji je spreman, a za takmičenje je pripremljena umjetna trava na kojoj se mininogomet igra. Selektor reprezentacije Samir Mekić nada se da će tribine biti ispunjene do posljednjeg mjesta.

Ova vrsta takmičenja prvi put se održava u našoj državi, a u pitanju je verzija malog nogometa koja se razlikuje od futsala jer se ne igra na parketu, već na travi, te s nešto većim golovima za razliku od onih u futsalu.

Ulaznice možete kupiti putem sistema Kupikartu.