Atrakcija u Sarajevu
106

Evald Krnić iz Crne Gore odbranio titulu najboljeg skakača na "Bentbaša Cliff Diving"

N. K.
Foto: V. D./Klix.ba
(Foto: V. D./Klix.ba)
Evald Krnić iz Crne Gore pobjednik je tradicionalnih skokova u Miljacku "Bentbaša Cliff Diving" koji su danas održani deseti put na popularnom sarajevskom kupalištu Bentbaša.

Krnić je na ovaj način odbranio titulu najboljeg skakača na "Bentbaša Cliff Divingu", a, kao i prošle godine, glavni rival mu je bio Igor Arsenić iz Banje Luke.

Arsenič je, kao i prošle godine, osvojio drugo mjesto, dok je trećeplasirani bio Elvir Kovačević iz Konjica.

Skakači, njih 25 iz BiH, regije i inostranstva skakali su sa visine od 19 metara, a posjetioci su mogli uživati u fenomenalnim skokovima s poznate lokacije.

Po prvi put "Bentbaša Cliff Diving" bio je dio novog projekta "Bentbaša Summer Fest" koji je održan na dvije lokacije - Bentbaši i Darivi.

U sklopu festivala, pored skokova, održana je i panel konferencija, muzički nastupi, umjetnički performansi te edukativne i sportske radionice za djecu i odrasle.

"Bentbaša Summer Fest" podržali su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Stari Grad Sarajevo, Olimpijski komitet BiH kao specijalni partner, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo turizma i okoliša, JU Zaštićena područja Kantona Sarajevo i drugi sponzori.